Aimo -yhteiskäyttöauto -kokemuksia

Aimo yhteiskayttoauto Tesla Model 3

Tarvitsetko autoa satunnaisesti, muttet halua ostaa omaa autoa? Aimo -yhteiskäyttöauto mahdollistaa autoilun ilman kiinteitä kuluja tai huolta huolloista.

Aimo -yhteiskäyttöauto lyhyesti

Aimo -yhteiskäyttöauto on nimensä mukaisesti autojen yhteiskäyttöpalvelu, jonka Aimo Park lanseerasi joulukuussa 2020. Palvelussa kuluttajat voivat vuokrata autoja Aimo Parkilta lyhytaikaiseen tarpeeseensa. Vaikka Suomessa konsepti on lanseerattu vasta hiljattain, on Aimo Park tarjonnut yhteiskäyttöautoja Ruotsissa (Aimo Car Sharing) jo pidempään.

Autojen käyttäminen

Autojen varaus tapahtuu vielä tällä hetkellä Aimo Parkin nettisivuilta, mutta tulevaisuudessa varaus tulee tapahtumaan Aimo Parkin (Taskuparkki) sovelluksesta. Varauksia voi tehdä etukäteen aina 14 vuorokauden päähän. Kerrallaan asiakkaalla voi olla voimassa korkeintaan kaksi varausta. Varauksen kestot voivat vaihdella 15 minuutista 72 tuntiin. Autoja voi varata mistä tahansa Aimo yhteiskäyttöauto -palvelun sijainnista. Autot noudetaan ja palautetaan samaan toimipisteeseen vuokra-ajan päätyttyä.

Autojen sijainnit

Aimo -yhteiskäyttöauto -palvelun autot löytyvät viidestä eri kaupungista Suomessa:
– Espoo (Tapiola)
– Helsinki (Erottaja, Kalasatama, Kasarmitori, Käpylä ja Rastila)
– Tampere (Hervanta, Härmälä, Kaleva, Kaukajärvi, Postitalo, Santalahti)
– Turku (keskusta)
– Vantaa (Kivistö)

Käytössä olevat autot

Palvelussa on tarjolla kaksi erilaista automallia:
– Tesla Model 3
– Nissan Leaf

Molemmat automallit ovat täyssähköisiä. Kaikkiaan autoja löytyy palvelusta tällä hetkellä 15 kappaletta, joista 8 on pääkaupunkiseudulla, 6 Tampereella ja 1 Turussa. Teslat sijaitsevat tällä hetkellä Espoossa ja Helsingissä.

Hinta

Palvelun hinta riippuu käytettävästä autosta ja ajasta seuraavasti:
Nissan Leaf:
– 3€ / 15min
– 84€ / 24h
– 180€ / 72h
Tesla Model 3:
– 4€ / 15min
– 112€ / 24h
– 304€ / 72h

Eli mikäli käyttöä tulee yli 7 tuntia vuorokauden (24 tunnin) aikana muodostuu hinnaksi automaattisesti 84 tai 112 euroa. Lue lisää: Yhteiskäyttöautojen hintavertailu.

Muuta

Aimo -yhteiskäyttöauto -palvelu sisältää vakuutuksen, auton pesut, pysäköinnin ja polttoainekulut (eli sähkön) Aimo Parkin pysäköintikohteissa. Lisäksi Teslat voi tarvittaessa ladata Superchargerilla yhden kerran varauksen aikana ilman lisäkuluja. Auton vakuutuksissa kuluttajalle jäävä omavastuun osuus on 1000 euroa, minkä voi halutessaan pienentää 500 euroon pienellä (2€ / varaus) lisämaksulla.

Omia kokemuksia sekä plussat ja miinukset

Aimo -yhteiskäyttöauto -kokemuksia

Heijastellen omia Aimo -yhteiskäyttöauto -kokemuksia sanoisin, että palvelu toimii kokonaisuudessaan hyvin. Tunnusten luominen palveluun oli hieman hämmentävä prosessi, mutta tunnukset aktivoitiin kuitenkin suhteellisen nopeasti. Varausten tekeminen tapahtuu suhteellisen helposti palvelun verkkosivun kautta, vaikka nettisivu onkin hieman kankea (esim. nettisivu ei näytä reittiä autolle). Varausten tekoon on tulossa tulevaisuudessa vielä parannusta, kun autoja voi varata mobiilisovelluksen (Taskuparkki) kautta. Palvelussa käytössä olevat autot ovat tyylikkäitä, ja niillä on mukava ajaa. Plussaa palvelulle antaisin myös ekologisuudesta.

Plussat ja miinukset

Vetäessäni yhteen omia Aimo -yhteiskäyttöauto -kokemuksia sanoisin, että seuraavat asiat ovat palvelun vahvuudet ja heikkoudet:
+ Tyylikkäät sähköautot
+ Ekologisuus (suhteessa omaan autoon ja polttomoottoriautoihin)
– Kankeahko nettisivupohjainen varausjärjestelmä (tämä muuttumassa Taskuparkki -sovelluksen myötä)
– Hinnoittelun joustamattomuus (maksat varaamasi ajan mukaan, vaikka palauttaisit auton aiemmin)

Kenelle Aimo -yhteiskäyttöauto sopii?

Aimo -yhteiskäyttöautot soveltuvat mielestäni hyvin kuluttajille, joilla on satunnaisesti tarvetta autolle. Autojen nouto- ja palautuspisteiden määrä on (ainakin vielä toistaiseksi) rajallinen, ja siten palvelu toimii parhaiten niille kuluttajille, jotka asuvat kohtuullisen etäisyyden päässä näiltä pisteiltä.

Kannattaa tutustua myös muihin palveluntarjoajiin: Yhteiskäyttöautot Helsingissä, Yhteiskäyttöautot Espoossa sekä Yhteiskäyttöautot Tampereella.

Aimo -yhteiskäyttöauto -alennuskoodi:

Testaa Aimo -yhteiskäyttöautoja tunnin ajan ilmaiseksi. Hyödyntääksesi tämän edun* syötä liittymiskoodi AimoxSaituri liittyessäsi palveluun ja alennuskoodi Aimo60 varatessasi autoa. Pääset liittymään palveluun Aimo Parkin nettisivuilta.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä
*) Kampanja on osa yhteistyötä Aimo -yhteiskäyttöauto palvelun kanssa. Tarjous on voimassa uusille palveluun liittyville asiakkaille. Kampanja voimassa toistaiseksi. Tarkemmat ehdot kampanjaan liittyen saa Aimo -yhteiskäyttöauto -palvelun asiakaspalvelusta.