Omago -kokemuksia

omago kokemuksia
Liittyessäsi asiakkaaksi hyödynnä Omago -alennuskoodi SAITURI21 ja saat 1. kuukauden kuukausimaksutta*

Haluatko käyttää autoa ilman suuria vuosittaisia kiinteitä kuluja? Tarvitsetko autoa lähinnä satunnaisesti esim. kaupassakäyntiin, harrastuksiin tai päiväretkiin?

Yhteiskäyttöautot tarjoavat hyvän vaihtoehdon autottomille sekä toista (tai vaikkapa kolmatta) autoa tarvitseville kuluttajille. Lyhykäisyydessään yhteiskäyttöautopalvelua tarjoavat yritykset mahdollistavat autojensa lyhytaikaisen vuokrauksen suhteellisen vaivattomasti ja edullisesti. Vaikka tässä tekstissä käsitellään palveluntarjoajista vain Omagoa ja minun Omago -kokemuksia, on Suomessa useampia palveluntarjoajia saatavilla. Lue lisää muista palveluntarjoajista: Yhteiskäyttöautot Helsingissä ja Yhteiskäyttöautot Espoossa.

Omago lyhyesti

Omago tarjoaa yhteiskäyttöautopalvelua kuluttajille (“Omago alueauto”), taloyhtiöille sekä yrityksille. Tässä tekstissä keskitytään Omago alueauto -palveluun, jossa kuluttajat voivat vuokrata autoja lyhytaikaisiin ja keskipitkiin tarpeisiinsa.

Autojen käyttäminen

Omagon alueautot varataan Omagon nettisivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Varauksia voi tehdä etukäteen noin puolen vuoden ajalle. Varauksien kesto voi vaihdella puolesta tunnista ylöspäin ilman ylärajaa eli auton voi tarvittaessa vuokrata vaikka viikoksikin. Autot ovat sijoitettu alueittain (esim. Lauttasaari, Ullanlinna, Katajanokka, jne.), ja ne noudetaan varauksen alussa alueelta ja palautetaan varauksen lopuksi samalle alueelle. Varauksen aikana voi toki käydä vapaasti missä tahansa Suomen rajojen sisäpuolella, eli reissut muihin kaupunkeihin onnistuu näillä autoilla.

Autojen sijainnit

Omago alueautot sijaitsevat tällä hetkellä Helsingissä ja Espoossa. Molemmissa kaupungeissa autoja sijaitsee useilla eri alueilla ympäri kaupunkia.

Käytössä olevat autot

Valtaosa Omago alueautoista on Volkswagen Polo -mallisia autoja. Lisäksi tarjolla on vuorokausivuokraukseen tarkoitettuja Volkswagen Golf Variant -farmariautoja sekä pakettiautoja.

Hinta

Lyhytaikaisessa käytössä palvelun hinta on arkipäivisin klo 17 saakka 6€/tunti ja muulloin 8 €/tunti. Pidemmissä varauksissa Volkswagen Polo-autojen hinta on 50€/vrk + 0,1€/km ja Volkswagen Golf Variant -farmariautojen 65€/vrk + 0,1€/km. Lisäksi Omagon asiakkaat maksavat 30€/kk jäsenmaksun.

Muuta

Omagon alueauto -palvelu pitää sisällään käytännössä kaiken tarvittavan (mm. vakuutukset, polttoaineet, auton pesut, huollot, parkkimaksut tietyillä alueilla) sekä lyhytaikaisessa että pidempiaikaisessa käytössä. Auton vakuutuksessa on 1000 euron omavastuu, minkä voi pienentää pienellä lisämaksulla (4€/varaus) 250 euroon.

Omia kokemuksia sekä plussat ja miinukset

Omago -kokemuksia

Itselleni Omago -kokemuksia on ehtinyt kertymään tässä vajaan vuoden aikana jo reilut 30 kappaletta. Palvelu on pelannut mielestäni hyvin ja autoja on ollut saatavilla käytännössä aina kun niille on ollut tarvetta. Myös asiakaspalvelu on pelannut hyvin (esim. sain avun paikalle ripeästi, kun auton akku temppuili talvipakkasella). Kustannuksiltaan Omago yhteiskäyttöauto -palvelu tulee omalla käyttötarpeellani selvästi muita yhteiskäyttöautopalveluntarjojia edullisemmaksi, vaikka palvelussa onkin tuo kuukausimaksu.

Plussat ja miinukset

Tiivistäessäni omia Omago -kokemuksia nostaisin seuraavat asiat esiin plussina ja miinuksina palveluun liittyen:
+ Autoilun helppous (ei huolta renkaiden vaihdosta, huolloista, jne.)
+ Edullisuus (suhteessa omaan autoon, erityisesti kun käyttöä on vain satunnaisesti)
+ Ympäristöystävällisyys (omaa autoa ympäristöystävällisempi valinta)
+ Hyvä saatavuus (paljon autoja ja itse olen saanut auton käyttöön aina halutessani)
– Joustamattomuus (vaikka saatavuus on hyvä, joutuu aikatauluja suunnittelemaan tarkemmin kuin oman auton tapauksessa)

Kenelle Omago alueauto sopii?

Miettiessäni omia Omago -kokemuksia sanoisin, että yhteiskäyttöautot yleisesti ottaen soveltuvat hyvin autottomille tai ylimääräisestä autosta haaveileville, joilla tarvetta autolle on vain satunnaisesti (esim. harrastusmatkat ja päiväretket). Mikäli tarvetta autolle on useammin (esim. päivittäin), tulee oman auton omistaminen todennäköisesti edullisemmaksi ja helpommaksi valinnaksi.

Omago alueauto on tuntihinnaltaan edullisimmasta päästä yhteiskäyttöautojen kategoriassa (lue lisää: yhteiskäyttöautojen hintavertailu) ja ainakin omalla auton käyttötarpeella on huomattavasti omaa autoa ja muita palveluntarjoajia edullisempi valinta. Mikäli tarvitset autoa vain hyvin harvoin (maksimissaan 1 krt/kk), kannattaa katsoa myös kuukausimaksuttomat yhteiskäyttöautopalvelut.

Omago -alennuskoodi

Liittyessäsi Omago alueauto -palvelun jäseneksi alennuskoodilla SAITURI21 saat ensimmäisen kuukauden kuukausimaksun ilmaiseksi (arvo 30€)*.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.
*) Kampanja on osa yhteistyötä Omagon kanssa ja voimassa toistaiseksi. Tarjous on voimassa uusille Omagon alueautopalveluun liittyville asiakkaille. Tarkemmat ehdot ja tiedot kampanjasta saa Omagon asiakaspalvelusta.