Omago -kokemuksia

omago kokemuksia
Omago alueauto.

Haluatko käyttää autoa ilman suuria vuosittaisia kiinteitä kuluja? Tarvitsetko autoa lähinnä satunnaisesti esim. kaupassakäyntiin, harrastuksiin tai päiväretkiin?

Yhteiskäyttöautot tarjoavat hyvän vaihtoehdon autottomille sekä toista (tai vaikkapa kolmatta) autoa tarvitseville kuluttajille. Lyhykäisyydessään yhteiskäyttöautopalvelua tarjoavat yritykset mahdollistavat autojensa lyhytaikaisen vuokrauksen suhteellisen vaivattomasti ja edullisesti. Vaikka tässä tekstissä käsitellään palveluntarjoajista vain Omagoa ja minun Omago -kokemuksia, on Suomessa useampia palveluntarjoajia saatavilla. Lue lisää muista palveluntarjoajista: Yhteiskäyttöautot Helsingissä, Yhteiskäyttöautot Espoossa ja Yhteiskäyttöautot Tampereella.

Omago lyhyesti

Omago tarjoaa yhteiskäyttöautopalvelua kuluttajille (“Omago alueauto”), taloyhtiöille sekä yrityksille. Tässä tekstissä keskitytään Omago alueauto -palveluun, jossa kuluttajat voivat vuokrata autoja lyhytaikaisiin ja keskipitkiin tarpeisiinsa.

Autojen käyttäminen

Omagon alueautot varataan Omagon nettisivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Varauksia voi tehdä etukäteen noin puolen vuoden ajalle. Varauksien kesto voi vaihdella puolesta tunnista ylöspäin ilman ylärajaa eli auton voi tarvittaessa vuokrata vaikka viikoksikin. Autot ovat sijoitettu alueittain (esim. Lauttasaari, Ullanlinna, Katajanokka, jne.), ja ne noudetaan varauksen alussa alueelta ja palautetaan varauksen lopuksi samalle alueelle. Varauksen aikana voi toki käydä vapaasti missä tahansa Suomen rajojen sisäpuolella, eli reissut muihin kaupunkeihin onnistuu näillä autoilla. Autot tulee kuitenkin palauttaa samalle alueelle, mistä ne noudettiinkin.

Autojen sijainnit

Omago alueautot sijaitsevat tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa ja Tampereella. Näissä kaupungeissa autoja sijaitsee useilla eri alueilla ympäri kaupunkia.

Käytössä olevat autot

Omago alueautoja on tarjolla useampaa eri sorttia. Sedan -mallisina autoina löytyy mm. Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Toyota Aygo -merkkisiä autoja. Farmariautoina löytyy puolestaan Volkswagen Golf Variant ja Toyota Corolla -mallisia autoja. Lisäksi tarjolla on pakettiautoja. Autoja löytyy sekä manuaali- että automaattivaihteisina.

Hinta

Omagolla on käytössä nykyään vain kuukausimaksullinen palvelu.

Edullisimman kuukausimaksun palvelussa (Omago Basic) kuukausihinta on 5,9€/kk. Autojen tuntihinta vaihtelee käytettävän auton mukaan vaihteluvälin ollessa henkilöautoille 14-16€/tunti. Tuntihinnan lisäksi palvelussa tulee maksettavaksi kilometrikustannus 0,14€/km. Eli kokonaisuudessaan hinta on alk. 14€/tunti + 0,14€/km.

Toiseksi edullisimman kuukausimaksun palvelussa (Omago Active) tuntikohtaiset hinnat ovat hieman edullisemmat 8-10€/tunti + 0,14€/km automallista riippuen. Palvelun kuukausimaksu on 29,9€/kk.

Omagon kalleimman kuukausimaksun palvelu (Omago Pro) mahdollistaa autoilun edullisimmalla 1,4-1,6€/tunti + 0,14€/km hinnalla. Palvelun kuukausimaksu 189,9€/kk on tosin huomattavasti kahta muuta vaihtoehtoa kalliimpi.

Pidemmät varaukset maksavat edullisemman kuukausimaksun (Omago Basic) palvelussa alk. 79€/vrk + 0,14€/km ja seuraavaksi edullisimman kuukausimaksun palvelussa (Omago Active) alk. 59€/vrk + 0,14€/km. Kuukausimaksultaan kalleimmassa Omago Pro -palvelussa vuorokausihinta alkaa 33,6€/vrk + 0,14€/km.

Muuta

Omagon alueauto -palvelu pitää sisällään käytännössä kaiken tarvittavan (mm. vakuutukset, polttoaineet, auton pesut, huollot, parkkimaksut tietyillä alueilla) sekä lyhytaikaisessa että pidempiaikaisessa käytössä. Auton vakuutuksessa on 1250 euron omavastuu, minkä voi pienentää jopa nollaan asti lisämaksusta.

Omia kokemuksia sekä plussat ja miinukset

Omago -kokemuksia

Itselleni Omago -kokemuksia on ehtinyt kertymään tässä parin vuoden aikana jo reilut 100 kappaletta. Palvelu on pelannut mielestäni hyvin, ja autoja on ollut saatavilla tarvittaessa. Suhteessa omaan autoon palvelu on tullut itselleni edullisemmaksi. Palvelun hinta on kuitenkin noussut parin viime vuoden aikana huomattavasti, ja sitä myötä olen siirtynyt käyttämään enemmän muita yhteiskäyttöauto- ja vertaisvuokrauspalveluita. Lue lisää yhteiskäyttöautojen hintavertailusta.

Plussat ja miinukset

Tiivistäessäni omia Omago -kokemuksia nostaisin seuraavat asiat esiin plussina ja miinuksina palveluun liittyen:
+ Autoilun helppous (ei huolta renkaiden vaihdosta, huolloista, jne.)
+ Ympäristöystävällisyys (omaa autoa ympäristöystävällisempi valinta)
– Joustamattomuus (verrattuna omaan autoon ja joihinkin muihin yhteiskäyttöautopalveluihin)
– Monimutkainen hinnoittelumalli (verrattuna muihin yhteiskäyttöautopalveluihin)

Kenelle Omago alueauto sopii?

Miettiessäni omia Omago -kokemuksia sanoisin, että yhteiskäyttöautot yleisesti ottaen soveltuvat hyvin autottomille tai ylimääräisestä autosta haaveileville, joilla tarvetta autolle on vain satunnaisesti (esim. harrastusmatkat ja päiväretket). Mikäli tarvetta autolle on useammin (esim. päivittäin), tulee oman auton omistaminen todennäköisesti edullisemmaksi ja helpommaksi valinnaksi.

Mikäli auton käyttötarpeesi koostuu pidemmistä yli 2 tunnin vuokratarpeista, voi vertaisvuokrauspalvelu GoMore tulla huomattavasti edullisemmaksi valinnaksi.

Omago -alennuskoodi

Omagolla on ajoittain kampanjoita. Pyrin ilmoittamaan kampanjoista ja tarvittavista Omago -alennuskoodeista täällä.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.