24Rent -kokemuksia

24rent auto
24Leasingin minileasing-auto

Tarvitsetko vuokra-autoa muutamasta tunnista useampaan päivään? Tai etsitkö minileasing -autoa yhdeksi tai useammaksi kuukaudeksi?

24Rent tarjoaa hyvän ja vaivattoman vaihtoehdon niin lyhyt- kuin pitkäaikaisiinkin autotarpeisiin.

24Rent ja 24Leasing lyhyesti

24Rent on yksi suomalaisen 24Rental Network Oy:n palveluista ja keskittyy autojen vuokraamiseen muutamasta tunnista useampaan päivään. 

Pidempiaikaisiin autotarpeisiin sopii saman firman minileasing -palvelu, joka kulkee nimellä 24Leasing. 24Leasingin kautta saa auton vuokralle yhdestä useampaan kuukauteen.

Kolmas 24Rental Network Oy:n palvelu on 24Go, joka mahdollistaa autojen lyhytaikaisen vuokrauksen minuuttiperusteisesti.

Tässä artikkelissa keskitytään kahteen ensiksi mainittuun palveluun: 24Rent ja 24Leasing.

Autojen käyttäminen

24Rent ja 24Leasing -palveluissa autot varataan yrityksen nettisivulta. Nettisivuilta näkee kätevästi halutulle ajalle vapaana olevat autot sekä niiden sijainnit. Minimivuokra-aika 24Rentin autoille on kaksi tuntia ja minileasing -autoille yksi kuukausi.

Vuokra-auton (24Rent) varauksen jälkeen asiakkaalle tulee sähköpostiin varausvahvistus, jossa on tarkemmat ohjeet palvelun käyttöä varten. Varausvahvistuksessa tulee myös linkki nettisivuille, josta löytyvä kartta opastaa asiakkaan autolle. Autot sijaitsevat usein kadunvarsiparkissa tai pysäköintihallissa. Autolle saavuttuaan asiakkaan tulee tarkastaa auton kunto ja ottaa valokuvat nettisivun ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen auton ovet saa avattua nettisivun kautta. Ennen palautusta autot tulee tankata itse. Palautuksen yhteydessä auton ovet lukitaan nettisivun kautta. Myös kaikki mahdolliset muutokset (mm. vuokra-ajan pidentäminen, lisävakuutukset) onnistuvat saman nettisivun kautta.

Minileasing -autot (24Leasing) noudattavat pääosin samaa kaavaa kuin lyhytaikaisemmatkin vuokra-autot. Vuokra-autoista poiketen osa minileasing -autoista (esim. Citroënit) tulee noutaa erillisestä noutopisteestä (esim. PK-seudulla Vantaan Petikosta).

Autojen sijainnit

24Leasing -autoja löytyy 21:ltä ja 24Rent -autoja 33 paikkakunnalta ympäri Suomen. Alta löydät listan palvelua tarjoavista paikkakunnista:

Paikkakunta24Rent24Leasing
Espooxx
Helsinkixx
Hyvinkääxx
Hämeenlinnaxx
Joensuuxx
Järvenpääx
Jyväskyläxx
Kaarinax
Kangasalax
Kauniainenx
Keravaxx
Kirkkonummix
Kotkaxx
Kuopioxx
Lahtixx
Lohjaxx
Mikkelixx
Nokiax
Nurmijärvix
Ouluxx
Pirkkalax
Porixx
Porvooxx
Raisiox
Riihimäkixx
Rovaniemixx
Seinäjokix
Tamperexx
Turkuxx
Tuusulax
Vaasaxx
Vantaaxx
Ylöjärvix

Käytössä olevat autot

24Rentillä on vuokrattavana yli 700 autoa. Autot voidaan karkeasti jakaa viiteen kategoriaan:

  • 5-oviset henkilöautot
  • Farmariautot
  • SUV (eli katumaasturit)
  • Minibussit
  • Pakettiautot

Näitä autoja on saatavilla eri merkkisinä ja mallisina. Valikoima vaihtelee hieman kaupungeittain.

24Leasing -palvelussa on saatavilla 5-ovisia henkilöautoja, farmariautoja sekä pakettiautoja.

Molemmissa palveluissa on saatavilla myös ekologisempia ja taloudellisempia hybridiautoja.

Hinta

Oman kokemukseni ja aiemman vertailuni (minileasing -autojen vertailu) pohjalta 24Rent ja 24Leasing vaikuttavat usein olevan edullisempia vaihtoehtoja kuin kansainvälisesti tunnetut autovuokraamot.

24Rentillä vuokra-autojen hinnat määräytyvät mm. auton sijainnin, mallin sekä vuokra-ajan mukaan. Edullisimmillaan 5-ovisen vuokra-auton voi saada Helsingistä alle 50 euron vuorokausihintaan.

24Leasing -palvelussa autojen hintaan vaikuttaa sijainnin, mallin ja vuokra-ajan lisäksi kuukaudessa ajettavien kilometrien määrä. Edullisimmillaan minileasing -auton voi saada Helsingissä kuukaudeksi 395 eurolla (sis. 700km).

Omia kokemuksia sekä plussat ja miinukset

24Rent -kokemuksia

Pääsin itse hiljattain tutustumaan 24Rentin palveluun, kun vuokrasin farmarimallisen Volkswagen Passat GTE ladattavan hybridiauton päiväksi.

Palveluun rekisteröityminen ja varauksen tekeminen onnistuivat helposti. Auto sijaitsi katuparkissa Helsingin keskustassa, mutta sen löytämisessä kesti hetken, kun en aluksi löytänyt nettisivuilta auton sijainnin kertovaa karttaa. Kartan löydettyäni löytyi myös auto nopeasti. Auton ovien avaaminen ja sulkeminen sekä varauksen hallinta nettisivun kautta toimivat mielestäni kohtuullisen hyvin. Toki erillinen mobiilisovellus voisi helpottaa käyttöä vielä entisestään.

Omia 24Rent -kokemuksia tiivistääkseni sanoisin, että palvelu on erittäin tervetullut ja hyvä vaihtoehto tunnetuille kansainvälisille autovuokraamoille. Palvelu toimii mielestäni hyvin ja auton noutaminen sujuu nopeasti ilman vuokraamossa vierailua. Myös hinnat vaikuttavat olevan kohdallaan.

Plussat ja miinukset

+ Autonvuokrauksen helppous (ei tarvetta vuokraamossa vierailuun)
+ Edullisuus (verrattuna kansainvälisiin autovuokraamoihin)
+ Autovalikoiman laajuus (erilaisia autoja löytyy eri käyttötarkoituksiin)
– Hieman kankea nettipohjainen käyttöliittymä (ts. erillisen mobiilisovelluksen puute)

Kenelle 24Rent ja 24Leasing sopivat?

Mielestäni 24Rent ja 24Leasing -palvelut sopivat hyvin lähes kaikille vuokra-autoa tarvitseville niin lyhyeeseen kuin pidempäänkin autotarpeeseen. Auton varaus, nouto ja palautus onnistuvat helposti kellonajasta tai viikonpäivästä riippumatta, ja hinnat ovat kohtuulliset.

24Rentillä ei ole vuokra-autoja lentokentillä kansainvälisten autovuokraamojen tapaan. Siten jos tarvitset vuokra-autoa suoraan kentältä, on kätevintä turvautua jatkossakin kansainvälisiin vuokraamoihin.

24Rent -alennuskoodi

24Leasing -palvelussa on satunnaisesti käynnissä kapanjoita. Päivittelen tietoja käynnissä olevista kampanjoista tälle sivustolle.

Mikäli etsit edullista vuokra-autoa, kannattaa tutustua myös GoMoren tarjontaan. Heillä on tarjolla paljon erilaisia autoja niin lyhyisiin kuin pitkiinkin autovuokriin. Edullisimmillaan auton voi saada vuokralle vuorokaudeksi alle 30 eurolla. Hyödynnä myös liittymisetu, jossa uudet asiakkaat saavat 25 euron alennuksen* ensimmäisestä vuokrastaan koodilla: GM25

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. *) Kampanja on osa kaupallista yhteistyötä GoMoren kanssa. Lisätietoja kampanjasta saat GoMoren asiakaspalvelusta.