Tampereen yhteiskäyttöautot vertailussa

omago yhteiskäyttöauto tampere
Katso palveluiden alennuskoodit tekstin lopusta.

Tarvitsetko satunnaisesti autoa, mutta et halua investoida omaan autoon? Haluatko autoilla ilman auton ylläpitoon, huoltoon ja korjauksiin liittyviä murheita?

Yhteiskäyttöautot mahdollistavat helpon, kustannustehokkaan sekä ympäristöystävällisemmän tavan autoilla ilman oman auton omistamista.

Mikä on yhteiskäyttöauto?

Yhteiskäyttöautot ovat yrityksen (esim. 24Go tai Omago) omistamia (tai liisaamia) autoja, joita yritys vuokraa kuluttajille. Autot eivät siis ole kuluttajien omistuksessa, vaan kuluttajat vaan varaavat auton käyttöönsä tarpeen mukaan. Auton varaus tapahtuu joko nettisivulla tai puhelinsovelluksella.

Palvelua tarjoava yritys vastaa autojen ylläpitokuluista kuten huolloista, renkaiden vaihdosta ja korjauksista. Autot ovat myös vakuutettuja, ja kuluttajalle jää vahingon sattuessa maksettavaksi vain omavastuun osuus.

Yhteiskäyttöautojen vuokra-ajat ovat yleensä perinteisiä vuokra-autoja lyhyemmät. Tyypillisiä käyttötarpeita yhteiskäyttöautolle on itselläni ollut esim. 2-3 tunnin vuokrat harrastusmenoja varten, 6-8 tunnin vuokrat päiväretkelle toiseen kaupunkiin sekä koko viikonlopun vuokrat pidemmille matkoille.

Yhteiskäyttöautojen hinnat perustuvat minuutti- tai tuntiveloitukseen. Yleensä nämä hinnat pitävät sisällään myös polttoaineen/sähkön ja joissain paikoissa myös parkkimaksut.

Autot noudetaan niille osoitetulta alueelta, ja ne ovat usein parkissa kadun varressa. Auton ovet avataan puhelimella ja avaimet löytyvät autosta sisältä.

Yhteiskäyttöauton hyödyt ja haitat suhteessa omaan autoon

+ Edullisuus (mikäli autoa ei tarvitse päivittäin)
+ Ekologisuus (omaa autoa ympäristöystävällisempi valinta)
+ Vaivattomuus (ei huolta huolloista, renkaiden vaihdosta, jne.)
– Joustamattomuus (auton käyttöä joutuu suunnittelemaan tarkemmin)
– Kalleus (mikäli autoa tarvitsee päivittäin esim. työmatkoihin)

Tampereen yhteiskäyttöautot

Yhteiskäyttöautot Tampereella eivät ole enää pelkkä tamperelaisten haave, vaan palveluntarjoajia on ilmestynyt viime vuosien aikana useita . Alla on lyhyet kuvaukset tuntemistani palveluntarjoajista: 24Go, Aimo -yhteiskäyttöauto sekä Omago.

24Go

24Go on autovuokraamo 24Rentin tarjoama yhteiskäyttöautopalvelu. Palvelussa on tarjolla muutamia erilaisia autoja mm. Renault Clio, Toyota Corolla ja Hyundai Ioniq. Yhteiskäyttöautot löytyvät Tampereen keskustan läheisyydestä. Palvelua käytetään yrityksen nettisivun kautta. Autot on vakuutettu. Yhteiskäyttöautojen veloitus tapahtuu minuuttiperusteisesti.

Aimo -yhteiskäyttöauto

Aimo -yhteiskäyttöauto on Aimo Parkin yhteiskäyttöautopalvelu. Palvelussa on Tampereella tarjolla Nissan Leaf -merkkisiä autoja. Autoja löytyy neljästä eri lokaatiosta Tampereella: Hervanta, Kaleva, Postitalo sekä Santalahti. Palvelua käytetään nettisivun kautta. Autot ovat vakuutettuja ja omavastuun osuus on 1000 euroa. Omavastuun voi pienentää 500 euroon lisämaksusta. Palvelusta veloitetaan 15 minuutin tarkkuudella.

Lue lisää kokemuksistani Aimo -yhteiskäyttöautoista.

Omago

Omago tarjoaa mm. Volkswagen Polo ja Toyota Yaris-merkkisiä yhteiskäyttöautoja Tampereella. Autot sijaitsevat omilla alueillaan, josta ne noudetaan ja mihin ne palautetaan varauksen päätteeksi. Näitä alueita Tampereella on viisi kappaletta: Amuri, Kaakinmaa, Kaleva, Pyynikinrinne sekä Tammela. Palvelua voi käyttää puhelinsovelluksella ja yrityksen nettisivun kautta. Omagon autot ovat vakuutettuja, ja niiden omavastuu on 1000 euroa. Omavastuun pienennys aina nollaan asti onnistuu lisämaksusta. Palvelun veloitus tapahtuu 15 minuutin tarkkuudella.

Lue lisää kokemuksistani Omagosta

GoMore

Muista yhteiskäyttöautopalveluista poiketen GoMore tarjoaa erilaisia autoja vertaisvuokrausperiaatteella. GoMoren kautta on Tampereen alueella saatavilla yli 100 erilaista autoa aina pienistä kaupunkiautoista suuriin katumaastureihin ja pakettiautoihin asti. Autojen omistajat voivat itse hinnoitella autonsa palveluun, mutta yleisesti ottaen hinnat ovat yleensä perinteisiä autovuokraamoita sekä yhteiskäyttöautopalveluita edullisemmat. GoMoren kautta vuokratut autot ovat vakuutettuja omavastuun ollessa 1000€, mutta pienennettävissä jopa nollaan asti lisämaksusta.

Lue lisää kokemuksistani GoMoresta.

Yhteiskäyttöautojen hinnat

Palvelujen hinnoissa on merkittäviä eroja eri palveluntarjoajien välillä:
Omago: 14-16€/h + 0,14 €/km + 5,9€/kk
Aimo -yhteiskäyttöauto: 12€/h
24Go: Ajo (28,2€/h) ja pysähdyksissä olo (6€/h)
GoMore: alk. 6,5€/h + polttoaine

Perinteisistä yhteiskäyttöautopalveluista edullisin on Aimo -yhteiskäyttöauto. 24Go ja Omago ovat useimmissa tapauksissa Aimoa kalliimpia. Omagolla on myös kuukausimaksu (alk. 5,9€/kk) toisin kuin 24Go:n ja Aimo:n palveluissa.

Mikäli vertailuun otetaan mukaan myös vertaisvuokrausta tarjoava GoMore, asettuu se edullisimmaksi valinnaksi useassa tapauksessa. GoMoren hinnat tosin vaihtelevat automalleittain.

Lue lisää yhteenveto yhteiskäyttöautojen hintavertailusta.

Alennukset / Tarjoukset

Pyrin päivittämään tiedot käynnissä olevista alennuskampanjoista tälle sivulle.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.