Yhteiskäyttöautot: Hintavertailu

yhteiskayttoauto hintavertailu

Yhteiskäyttöautopalveluiden välillä on merkittäviä hintaeroja. Voit helposti säästää jopa satoja euroja vuodessa valitsemalla sinulle parhaiten sopivan palvelun.

Helsingistä löytyy useampia yhteiskäyttöautopalveluita kuten 24Go, Aimo -yhteiskäyttöauto, Green Mobility ja Omago. Vaikka kaikki mainitut yhtiöt tarjoavat samankaltaista palvelua (eli lyhytaikaista autonvuokrausta), on yritysten tarjonnassa huomattavia eroja. Suurimmista eroista on kirjoitettu tarkemmin toisessa artikkelissani (Yhteiskäyttöautot Helsingissä), joten tässä artikkelissa keskitytään tarkemmin hintavertailuun.

Yhteiskäyttöautojen hinnat

Eroavaisuudet eri palveluntarjoajien hinnoittelussa koostuvat pääosin eri tunti- ja minuuttihinnoista, vuorokausihinnoista sekä kuukausimaksusta.

Tunti- ja minuuttihinnat

Puhtaasti tuntihintoja verrattaessa Omagon hinnat ovat selvästi yhteiskäyttöautoista edullisimmat 6-8€ tuntihinnallaan. Omago eroaa muista vertailun palveluista myös siinä, että ajon kustannus lasketaan 15 minuutin välein toisin kuin muiden palveluiden kohdalla, missä veloitus tapahtuu 1 minuutin tarkkuudella.

Aimo -yhteiskäyttöauto on toiseksi halvin vaihtoehto. Green Mobilityn hinnat ovat halvimmillaan (ennakkoon maksetulla minuuttipaketilla) hieman Aimo -yhteiskäyttöautoa kalliimpia.

24Go on vertailun selvästi kallein palvelu. Eroavaisuutena muihin palveluihin 24Go veloittaa eri hinnan ajosta ja pysähdyksissä olosta.

Vuorokausihinnat

Myös vuorokausihinnaltaan Omagon hinnat ovat muita palveluita edullisempia. Omago kuitenkin veloittaa vuorokausihinnan lisäksi myös kilometrihintaa (0.1€/km), joten pidemmillä matkoilla ero muiden palveluiden hintoihin pienenee, tai muut palvelut saattavat tulla jopa halvemmaksi.

Green Mobility ja Aimo -yhteiskäyttöauto eivät veloita erikseen kuljetusta matkasta. Molemmissa palveluissa on toki rajoitettu kilometrimäärä per vuorokausi/varaus.

24Go:lla ei ole erillistä vuorokausihintaa, vaan auton voi vuokrata erikseen samaan emoyhtiöön kuuluvalta 24Rent:iltä.

Kuukausimaksu

Omago on ainoa vertailun yhteiskäyttöautopalveluista, jossa pitää maksaa kuukausimaksu (30€/kk) tuntihinnan lisäksi. Kuukausimaksu toki mahdollistaa alhaisemmat tuntihinnat, jolloin itse auton käyttäminen tulee edullisemmaksi.

Sinulle sopivin vaihtoehto

Yhteiskäyttöautojen hintavertailun pohjalta voidaan sanoa, että mikäli autolle on tarvetta vain harvakseltaan (esim. kerran kuussa) ovat kuukausimaksuttomat vaihtoehdot (24Go, Aimo -yhteiskäyttöauto ja Green Mobility) todennäköisesti sinulle edullisimmat.

Mikäli käyttöä kertyy useampia kertoja (2 kertaa tai enemmän) kuukaudessa, kuukausimaksun vaikutus pienenee ja päätös painottuu enemmän tuntihintoihin. Tässä tapauksessa Omagon hinnat ovat näistä neljästä vaihtoehdosta tuntihinnoiltaan edullisimmat.

Mikäli auton käyttötarve kohdistuu pääosin vain viikonloppureissuihin ja ajoa kertyy silloin useampi sata kilometriä, saattaa Green Mobilityn hinnat ennakkoon ostetulla paketilla tulla tällöin edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Tämä selittyy Omagon kilometrikustannuksella vuorokausivuokrauksissa, mikä tulee maksaa päivävuokran lisäksi. Aimo-yhteiskäyttöauton ja Green Mobilityn tapauksessa kulut sisältyvät päivävuokraan (mikäli kilometrirajoitusta ei ylitetä).

Tässä artikkelissa yhteiskäyttöautoja vertailtiin hintoihin keskittyen. Vaikka hinta onkin monelle se tärkein tekijä ostopäätöksen takana, on hyvä pitää mielessä myös muut yhteiskäyttöautopalveluiden erot mm. ekologisuuteen, automalleihin ja vakuutuksen omavastuuseen liittyen. Lue lisää myös muista auton vuokrausvaihtoehdoista täältä.

Alennuskoodit

Palveluntarjoajilla on säännöllisesti erilaisia alennuskampanjoita käynnissä. Tarkista tällä hetkellä käynnissä olevat kampanjat toisesta artikkelistani.

Huom! Artikkeli on kirjoitettu oman parhaan ymmärryksen mukaan. Tuotteiden ja palveluiden ehdot ja hinnat saattavat kuitenkin muuttua ajan myötä ja siksi kannustan lukijoita tarkastamaan ehdot ja hinnat palveluntarjoajien omilta nettisivuilta ennen ostopäätöksen tekoa.