Yhteiskäyttöautot: Hintavertailu

yhteiskäyttöautojen hinnat
Yhteiskäyttöautojen hintavertailu – hinnat päivitetty 2/2024

Yhteiskäyttöautopalveluiden välillä on merkittäviä hintaeroja. Voit helposti säästää jopa satoja euroja vuodessa valitsemalla sinulle parhaiten sopivan palvelun.

Pääkaupunkiseudulta löytyy useampia yhteiskäyttöautopalveluita kuten 24Go, Aimo -yhteiskäyttöauto ja Omago. Vaikka kaikki mainitut yhtiöt tarjoavat samankaltaista palvelua (eli lyhytaikaista autonvuokrausta), on yritysten tarjonnassa huomattavia eroja. Suurimmista eroista on kirjoitettu tarkemmin muissa artikkelissani (Yhteiskäyttöautot Helsingissä, Yhteiskäyttöautot Espoossa ja Yhteiskäyttöautot Tampereella), joten tässä artikkelissa keskitytään tarkemmin hintavertailuun.

Vertailuun on lisätty myös autojen vertaisvuokrausta tarjoava GoMore, jonka kautta onnistuu myös lyhyet muutaman tunnin autovuokraukset yhteiskäyttöautojen tapaan.

Yhteiskäyttöautojen hinnat

Palveluntarjoajien hintoja voidaan verrata kahdessa eri kategoriassa: tunti- ja minuuttihinnoissa sekä vuorokausihinnoissa.

Tunti- ja minuuttihinnat

Yhteiskäyttöautojen hinnat ilmoitetaan yleensä tunti- tai minuuttihintana.

Tuntihintoja verrattaessa Aimo -yhteiskäyttöauto on edullisin hintojen alkaessa 12€/h. Omagon hinnat ovat hieman kalliimmat asettuen 14-16€/h hintahaarukkaan, mutta tuntihinnan lisäksi Omago veloittaa käyttäjiltään erillisen kilometrikustannuksen 0,14€/km sekä 5,9€/kk kuukausimaksun. Siten pidemmillä ajomatkoilla Omago saattaa tulla Aimo -yhteiskäyttöautoa huomattavasti kalliimmaksi.

24Go erottuu kolmesta edellä mainitusta selvästi korkeammilla ajohinnoillaan. Erona muihin palveluihin 24Go veloittaa eri hinnan ajosta ja pysähdyksissä olosta.

GoMoren autoissa hintahaitari on laaja valitusta autosta riippuen. Edullisimmillaan hyvin yhteiskäyttöautoiluun soveltuvan keyless -tyyppisen auton saa Helsingistä kahdeksi tunniksi hintaan 6€/h. Autot tulee palauttaa tankattuna/ladattuna eli tuntihinnan päälle tulee polttoainekustannukset oman käytön mukaan.

Vaikka vertailussa on käytetty tuntihintoja, määräytyy lopullinen hinta Omagon palvelussa ajettujen minuuttien perusteella. Todellisissa hinnoissa eroja tekee siten myös ajoajan laskemisen tarkkuus. Esimerkiksi Omagon hinnat määräytyvät 15min tarkkuudella, kun taas 24Go:n hinnat määräytyvät 1 min tarkkuudella. Mitä tarkempi hinnoittelu sitä oikeamman hinnan maksat ajostasi.

Vuorokausihinnat

Omagon hinnat vuorokausivuokrissa ovat hieman edullisemmat kuin Aimo -yhteiskäyttöautoissa. Omago kuitenkin veloittaa vuorokausihinnan lisäksi myös kilometrihinnan 0,14€/km. Siten pidemmillä matkoilla Omago saattaa tulla Aimo -yhteiskäyttöautoja huomattavasti kalliimmaksi vaihtoehdoksi.

Aimo -yhteiskäyttöautoissa vuorokausihinta pitää sisällään tietyn kilometrimäärän. Lisäkilometrejä voi ostaa joustavasti tarpeen mukaan.

24Go:lla ei ole erillistä vuorokausihintaa, vaan auton voi vuokrata erikseen samaan emoyhtiöön kuuluvalta 24Rent:iltä.

Mikäli myös vertaisvuokrausta tarjoava GoMore otetaan mukaan vertailuun, on sen vuorokausihinta vertailun edullisin hintojen alkaessa 28€/vrk. Vuorokausihinnan lisäksi käyttäjän tulee tankata/ladata auto ennen auton palautusta.

Sinulle sopivin vaihtoehto

Yhteiskäyttöautojen hintavertailun pohjalta voidaan sanoa, että Aimo -yhteiskäyttöauto ja Omago ovat tuntihinnaltaan suurin piirtein samassa hintakategoriassa (12-16€/h). Siten valinta näiden kahden välillä painottuu enemmän muihin eroihin palveluissa kuin hintaan.

GoMoren vertausvuokrauspalvelu mahdollistaa autoilun joissain tapauksissa vielä perinteisiä yhteiskäyttöautojakin edullisemmin. Lyhyissä muutaman tunnin vuokrauksissa ero verrattuna perinteisiin yhteiskäyttöautoihin ei ole suuri, mutta pidemmissä yhdestä useampaan vuorokauteen kestävissä vuokrissa GoMoren alhaisemmat hinnat voivat tuoda huomattavia säästöjä.

Tässä artikkelissa yhteiskäyttöautoja vertailtiin hintoihin keskittyen. Vaikka hinta onkin monelle tärkeä tekijä ostopäätöksen takana, on hyvä pitää mielessä myös muut yhteiskäyttöautopalveluiden erot mm. ekologisuuteen, automalleihin ja vakuutuksen omavastuuseen liittyen. Lue lisää myös muista auton vuokrausvaihtoehdoista täältä. Tutustu myös kustannusvertailuun autoilun eri muotojen välillä.

Alennuskoodit

Palveluntarjoajilla on säännöllisesti käynnissä hyviä alennuskampanjoita. Lue lisää kokemuksistani näistä palveluista ja hyödynnä voimassa olevat tarjoukset ao. linkkien kautta:
Aimo -yhteiskäyttöauto -kokemuksia (sis. kampanjakoodin)
GoMore -kokemuksia (sis. kampanjakoodin)
Omago -kokemuksia

Huom! Artikkeli on kirjoitettu oman parhaan ymmärryksen mukaan. Tuotteiden ja palveluiden ehdot ja hinnat saattavat kuitenkin muuttua ajan myötä ja siksi kannustan lukijoita tarkastamaan ehdot ja hinnat palveluntarjoajien omilta nettisivuilta ennen ostopäätöksen tekoa.