Vene kesäksi alle 1000 eurolla: Vertailussa Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene

Skipperi Fleet veneita

Haluatko nauttia aurinkoisista kesäpäivistä merellä tai järvellä veneillen? Nykyään tämä on mahdollista yhteiskäyttöveneillä ilman suurempia investointeja veneeseen ja ilman huolia veneen huolloista.

Yhteiskäyttövene lyhyesti

Yhteiskäyttöveneet mahdollistavat kuluttajille lähes rajattoman veneen käytön kiinteää kuukausihintaa vastaan. Veneen käyttökertoja kuukauden aikana ei ole rajattu, mutta kerrallaan voi olla voimassa vain rajattu (1-2 kpl) määrä varauksia. Venepalvelu pitää sisällään veneen lisäksi kaikki tarvittavat varusteet (pelastusliivit, köydet, ankkurin, jne.) sekä veneen vakuutuksen. Kuluttajalle jää maksettavaksi kuukausihinnan lisäksi vain käyttämänsä polttoaineet. Yhteiskäyttöveneitä tarjoavat Suomessa mm. Skipperi (Skipperi Fleet) ja Seapoint (Seapoint kausivene). Lue lisää aiheesta täältä: Yhteiskäyttöveneiden hyödyt ja haitat.

Skipperi Fleet vs. Seapoint kausivene

Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -konsepteissa on paljon samaa, mutta myös tiettyjä eroavaisuuksia. Alla tarkempi vertailu näiden kahden konseptin välillä.

Veneiden sijannit

Yhtenä merkittävimpänä erona Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä pitäisin veneiden sijaintia eri puolella Suomea (ja ulkomailla). 

Skipperi Fleet -veneitä sijaitsee Suomessa 18 eri paikkakunnalla. Usealla näistä paikkakunnista on veneitä myös useammassa eri satamassa. Kotimaan satamien lisäksi veneitä löytyy myös ulkomailta esim. Ruotsista, Norjasta ja Uudesta-Seelannista.

Seapoint kausiveneet löytyvät viideltä eri paikkakunnalta.

Alla olevasta taulukosta löytyy lista veneiden sijainneista paikkakunnittain.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Asikkala
– Espoo
– Hanko
– Helsinki
– Jyväskylä
– Kaarina
– Kotka
– Lahti
– Lappeenranta
– Lohja
– Naantali
– Parainen
– Porvoo
– Raisio
– Tampere
– Turku
– Vaasa
– Ulkomaat (mm. Ruotsi, Norja, Uusi-Seelanti)
– Espoo
– Helsinki
– Kemiönsaari (Taalintehdas)
– Naantali
– Salo (Mathildedal)

Mikäli yhteiskäyttöveneitä ei löydy kohdealueeltasi, kannattaa tutustua myös veneen vuokraukseen.

Venemallit

Toinen mielestäni merkittävä ero Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä on käytössä olevissa veneissä.

Skipperin palvelussa on tarjolla yli 170 moottorivenettä. Venevalikoima pitää sisällään neljä erilaista moottorivenemallia sekä soutuveneitä. Lisäksi asiakkaan on mahdollisuus saada käyttöönsä myös neljäs moottorivenemalli Yamarin 63DC lisämaksusta (80e/kk). Tässä Yamarinin mallissa on keulakajuutassa makuutilat kahdelle. Moottoriveneiden moottorien tehot vaihtelevat venemalleittain 70 ja 115 hevosvoiman välillä.

Seapoint kausivene -palvelun veneet ovat kaikki samanlaisia Pioner Explorer 16 -veneitä. Kaikissa veneissä on 50 hevosvoiman moottori.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto käytössä olevista veneistä.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Yamarin Cross 54 BR, 70hv
– Yamarin Cross 57 BR, 100hv
– Yamarin Cross 60 C, 100hv
– Yamarin Cross 62 BR, 115hv
– Yamarin 63 DC, 115hv (lisämaksusta)
– Soutuveneet, ei moottoria
– Pioneer Explorer 16, 50hv

Veneilykausi

Kolmantena merkittävänä asiana toisin esiin veneilykauden pituuden.

Skipperin kausi on kesälle 2022 sama 6kk kuin edellisenä vuotena eli toukokuusta lokakuuhun. Seapoint on tuonut kesälle 2022 useampia eri vaihtoehtoja veneilykauden kestoon. Maksimissaan kauden kesto on kuitenkin Seapointillakin sama 6kk.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto veneilykauden kestosta.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– 6kk (1.5 – 31.10)– 2vko
– 1kk
– 2kk
– 3 kk
– 6kk (1.5 – 31.10)

Hinta

Neljäntenä merkittävänä erona koen palveluiden hinnoittelun.

Skipperi Fleet -veneiden hinnoittelussa on useita eri vaihtoehtoja. Palvelua ostaessaan kuluttajan tulee päättää, haluaako hän käyttöönsä veneet vain arkipäiviksi (ma-pe) vai koko viikoksi (ma-su). Lisäksi asiakas voi halutessaan ostaa Yamarin 63 Day cruiser -käyttöoikeuden 80€/kk (480€/kausi) lisämaksusta. 

Seapoint kaupunkivene -palvelun hinta riippuu valitun venekauden pituudesta. Veneitä voi käyttää viikonpäivästä riippumatta eli maanantai – sunnuntai välillä.

Alla olevista taulukoista löytyy yhteenveto palveluiden hinnoista.

PalveluSkipperi Fleet
Arkipäivät (ma-pe)1134€ / 6kk
Koko viikko (ma-su)1734€ / 6kk
Lisäpalvelut480€ (Day cruiser) / 6kk
PalveluSeapoint Kausivene
Koko viikko (ma-su)249€ / 2vko
Koko viikko (ma-su) 390€ / 1kk
Koko viikko (ma-su) 690€ / 2kk
Koko viikko (ma-su) 790€ / 3kk
Koko viikko (ma-su) 990€ / 6kk

Lue lisää kustannuksista: Yhteiskäyttöveneen kustannukset suhteessa omaan ja vuokraveneeseen.

Muut palvelut

Yllä mainittujen erojen lisäksi Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluissa on eroavaisuuksia mm. veneen varaussysteemissä sekä koulutusmateriaaleissa. Skipperillä on käytössä erillinen mobiilisovellus, jonka kautta veneet varataan. Seapointilla veneiden varaus tapahtuu nettisivujen kautta. Koulutusmateriaalien vertailu jääköön myöhemmäksi, sillä en ole vielä päässyt Seapointin palvelun testaamaan.

Mikäli olet vasta aloittamassa veneilyä ja haluat saada lisää opetusta veneen käsittelyyn, kannattaa tutustua myös veneilykursseihin. Lue lisää kokemuksistani veneilykursseista.

Johtopäätökset

Sekä Skipperi Fleet että Seapoint kausivene -palveluissa on omat hyvät ja huonot puolensa. 

Seapointin kausivene -palvelu on hieman edullisempi valinta kuluttajalle. Edullisempi hinta madaltaa kynnystä yhteiskäyttövenepalveluun liittymiseen ja tarjoaa hyvän vaihtoehdon hintatietoisille kuluttajille. Seapointilla on veneitä myös Kemiönsaaressa, missä Skipperin veneitä ei ole tarjolla. Siten Seapoint tarjoaa hyvän vaihtoehdon oman veneen omistamiselle tällä alueella.

Skipperi Fleet -palvelun venevalikoima on laajempi ja käytössä olevien venesatamien ja kaupunkien määrä suurempi. Lisäksi osa veneistä on varustettu kalastukseen sopivalla kaikuluotaimella sekä vapatelineillä. Näiden seikkojen myötä palvelu tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon monipuolista veneilyä arvostaville kuluttajille.

Alennuskoodit / tarjoukset

Skipperillä ja Seapointilla on satunnaisesti käynnissä alennuskampanjoista. Pyrin päivittämään käynnissä olevat kampanjat tälle sivulle.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. *Aalto-veneilyn tarjous on osa kaupallista yhteistyötä. Tarjous koskee uusia asiakkaita. Lisää tietoa tarjouksesta saa Aalto-veneilyn asiakaspalvelusta.