Vene kesäksi alle 1000 eurolla: Vertailussa Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene

Skipperi Fleet veneita

Haluatko nauttia aurinkoisista kesäpäivistä merellä tai järvellä veneillen? Nykyään tämä on mahdollista yhteiskäyttöveneillä ilman suurempia investointeja veneeseen ja ilman huolia veneen huolloista.

Yhteiskäyttövene lyhyesti

Yhteiskäyttöveneet mahdollistavat kuluttajille lähes rajattoman veneen käytön kiinteää kuukausihintaa vastaan. Veneen käyttökertoja kuukauden aikana ei ole rajattu, mutta kerrallaan voi olla voimassa vain rajattu (1-2 kpl) määrä varauksia. Venepalvelu pitää sisällään veneen lisäksi kaikki tarvittavat varusteet (pelastusliivit, köydet, ankkurin, jne.) sekä veneen vakuutuksen. Kuluttajalle jää maksettavaksi kuukausihinnan lisäksi vain käyttämänsä polttoaineet. Yhteiskäyttöveneitä tarjoavat Suomessa mm. Skipperi (Skipperi Fleet) ja Seapoint (Seapoint kausivene). Lue lisää aiheesta täältä: Yhteiskäyttöveneiden hyödyt ja haitat.

Skipperi Fleet vs. Seapoint kausivene

Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -konsepteissa on paljon samaa, mutta myös tiettyjä eroavaisuuksia. Alla tarkempi vertailu näiden kahden konseptin välillä.

Veneiden sijannit

Yhtenä merkittävimpänä erona Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä pitäisin veneiden sijaintia eri puolella Suomea (ja ulkomailla). 

Skipperi Fleet -veneitä sijaitsee Suomessa ainakin 17 eri paikkakunnalla. Usealla näistä paikkakunnista on veneitä myös useammassa eri satamassa. Kotimaan satamien lisäksi veneitä löytyy myös ulkomailta esim. Ruotsista, Norjasta ja Uudesta-Seelannista.

Seapoint kausiveneet löytyvät kuudelta eri paikkakunnalta.

Alla olevasta taulukosta löytyy lista veneiden sijainneista paikkakunnittain.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Asikkala
– Espoo
– Hanko
– Helsinki
– Jyväskylä
– Kaarina
– Kotka
– Lahti
– Lappeenranta
– Lohja
– Naantali
– Parainen
– Porvoo
– Raisio
– Tampere
– Turku
– Vaasa
– Ulkomaat (mm. Ruotsi, Norja, Uusi-Seelanti)
– Espoo
– Helsinki
– Kemiönsaari (Taalintehdas)
– Naantali
– Salo (Mathildedal)
– Savonlinna

Mikäli yhteiskäyttöveneitä ei löydy kohdealueeltasi, kannattaa tutustua myös veneen vuokraukseen.

Venemallit

Toinen mielestäni merkittävä ero Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä on käytössä olevissa veneissä.

Skipperin palvelussa on tarjolla yli 170 moottorivenettä. Venevalikoima pitää sisällään kolme erilaista moottorivenemallia sekä soutuveneitä. Lisäksi asiakkaan on mahdollisuus saada käyttöönsä myös neljäs moottorivenemalli Yamarin 63DC lisämaksusta (70e/kk). Tässä Yamarinin mallissa on keulakajuutassa makuutilat kahdelle. Moottoriveneiden moottorien tehot vaihtelevat venemalleittain 70 ja 115 hevosvoiman välillä.

Seapoint kausivene -palvelun veneet ovat kaikki samanlaisia Pioner Explorer 16 -veneitä. Kaikissa veneissä on 50 hevosvoiman moottori.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto käytössä olevista veneistä.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Yamarin Cross 54, 70hv
– Yamarin Cross 57, 100hv
– Yamarin Cross 62, 115hv
– Yamarin 63DC, 115hv (lisämaksusta)
– Soutuveneet, ei moottoria
– Pioneer Explorer 16, 50hv

Veneilykausi

Kolmantena merkittävänä asiana toisin esiin veneilykauden pituuden.

Skipperi Fleet -palvelussa veneilykausi kestää kuusi kuukautta alkaen 1.5. Seapoint kausivene -palvelussa kauden kesto on viisi kuukautta alkaen 1.6 .

Alla olevassa taulukossa yhteenveto veneilykauden kestosta.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
1.5 – 31.101.6 – 31.10

Hinta

Neljäntenä merkittävänä erona koen palveluiden hinnoittelun.

Skipperi Fleet -veneiden hinnoittelussa on useita eri vaihtoehtoja. Palvelua ostaessaan kuluttajan tulee päättää, haluaako hän käyttöönsä veneet vain arkipäiviksi (ma-pe) vai koko viikoksi (ma-su). Palvelun kuukausimaksussa on kolme eri hintaa, jotka riippuvat ostoajankohdasta: mitä aiemmin palvelun ostaa käyttöönsä, sitä halvempi kuukausimaksu on. Lisäksi asiakas voi halutessaan ostaa Yamarin 63 Day cruiser -käyttöoikeuden 70€/kk (420€/kausi) lisämaksusta. 

Seapoint kaupunkivene -palvelun hinnoittelu on yksinkertaisempi ja veneet saa käyttöönsä kaikille viikonpäiville (ma-su) koko kaudeksi 825 eurolla.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto palveluiden hinnoista.

PalveluSkipperi FleetSeapoint kausivene
Arkipäivät (ma-pe)954, 1014 tai 1074 €
Koko viikko (ma-su)1554, 1614 tai 1674 €825 €
Lisäpalvelut420 € (Day cruiser)

Lue lisää kustannuksista: Yhteiskäyttöveneen kustannukset suhteessa omaan ja vuokraveneeseen.

Muut palvelut

Yllä mainittujen erojen lisäksi Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluissa on eroavaisuuksia mm. veneen varaussysteemissä sekä koulutusmateriaaleissa. Skipperillä on käytössä erillinen mobiilisovellus, jonka kautta veneet varataan. Seapointilla veneiden varaus tapahtuu nettisivujen kautta. Koulutusmateriaalien vertailu jääköön myöhemmäksi, sillä en ole vielä päässyt Seapointin palvelun testaamaan.

Johtopäätökset

Sekä Skipperi Fleet että Seapoint kausivene -palveluissa on omat hyvät ja huonot puolensa. 

Seapointin kausiveneet ovat huomattavasti edullisempi valinta kuluttajalle: 825 euron vuosimaksulla saa veneillä vapaasti kaikkina viikonpäivinä. Edullisempi hinta madaltaa kynnystä yhteiskäyttövenepalveluun liittymiseen ja tarjoaa hyvän vaihtoehdon hintatietoisille kuluttajille. Seapointilla on veneitä myös Kemiönsaaressa, Salossa ja Savonlinnassa, missä Skipperin veneitä ei ole tarjolla. Siten Seapoint tarjoaa hyvän vaihtoehdon oman veneen omistamiselle myös näillä alueilla.

Skipperi Fleet -palvelun venevalikoima on laajempi, käytössä olevien venesatamien määrä suurempi ja veneilykausi pidempi. Näiden seikkojen myötä palvelu tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon monipuolista veneilyä arvostaville kuluttajille.

Alennuskoodit / tarjoukset

Skipperillä ja Seapointilla on satunnaisesti käynnissä tarjouskampanjoita. Ajankohtaiset tiedot kampanjoista löytyy toisesta artikkelistani.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä