Vene kesäksi alle 1000 eurolla: Vertailussa Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene

Skipperi Fleet veneita
Skipperi Fleet -veneitä

Haluatko nauttia aurinkoisista kesäpäivistä merellä tai järvellä veneillen? Nykyään tämä on mahdollista yhteiskäyttöveneillä ilman suurempia investointeja veneeseen ja ilman huolia veneen huolloista.

Yhteiskäyttövene lyhyesti

Yhteiskäyttöveneet mahdollistavat kuluttajille lähes rajattoman veneen käytön kiinteää kuukausihintaa vastaan. Veneen käyttökertoja kuukauden aikana ei ole rajattu, mutta kerrallaan voi olla voimassa vain rajattu (1-2 kpl) määrä varauksia. Venepalvelu pitää sisällään veneen lisäksi kaikki tarvittavat varusteet (pelastusliivit, köydet, ankkurin, jne.) sekä veneen vakuutuksen. Kuluttajalle jää maksettavaksi kuukausihinnan lisäksi vain käyttämänsä polttoaineet. Yhteiskäyttöveneitä tarjoavat Suomessa mm. Skipperi (Skipperi Fleet) ja Seapoint (Seapoint kausivene). Lue lisää aiheesta täältä: Yhteiskäyttöveneiden hyödyt ja haitat.

Skipperi Fleet vs. Seapoint kausivene

Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -konsepteissa on paljon samaa, mutta myös tiettyjä eroavaisuuksia. Alla tarkempi vertailu näiden kahden konseptin välillä.

Veneiden sijainnit

Yhtenä merkittävimpänä erona Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä pitäisin veneiden sijaintia eri puolella Suomea (ja ulkomailla). 

Skipperi -veneet sijaitsevat 18 eri paikkakunnalla Suomessa. Usealla näistä paikkakunnista on veneitä myös useammassa eri satamassa. Kotimaan satamien lisäksi veneitä löytyy myös ulkomailta esim. Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Kanadasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta.

Seapoint kausiveneet löytyvät viideltä eri paikkakunnalta.

Alla olevasta taulukosta löytyy lista veneiden sijainneista paikkakunnittain.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Asikkala
– Espoo
– Hanko
– Helsinki
– Jyväskylä
– Kaarina
– Kotka
– Lahti
– Lappeenranta
– Lohja
– Naantali
– Parainen
– Porvoo
– Raisio
– Tampere
– Turku
– Vaasa
– Ulkomaat (Ruotsi, Norja, Tanska, Kanada, Uusi-Seelanti, Australia)
– Espoo
– Helsinki
– Kemiönsaari (Taalintehdas)
– Naantali
– Salo (Mathildedal)

Mikäli yhteiskäyttöveneitä ei löydy kohdealueeltasi, kannattaa tutustua myös veneen vuokraukseen.

Venemallit

Toinen mielestäni merkittävä ero Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluiden välillä on käytössä olevissa veneissä.

Skipperin palvelussa on tarjolla yli 180 moottorivenettä. Venevalikoima pitää sisällään seitsemän erilaista moottorivenemallia sekä soutuveneitä. Neljä moottoriveneistä (Cross 54 BR, Cross 57 BR, Cross 60 C ja Cross 62 BR) kuuluvat normaalihintaiseen peruspakettiin. Lisäksi asiakkaan on mahdollisuus saada käyttöönsä keulakajuutallisia moottoriveneitä (Yamarin 60 DC ja 63 DC) sekä sähköveneitä (Q Club) lisämaksusta. Polttomoottorillisten moottoriveneiden moottorien tehot vaihtelevat venemalleittain 70 ja 115 hevosvoiman välillä.

Seapoint kausivene -palvelun veneet ovat kaikki samanlaisia Pioner Explorer 16 -veneitä. Kaikissa veneissä on 50 hevosvoiman moottori.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto käytössä olevista veneistä.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– Yamarin Cross 54 BR, 70hv
– Yamarin Cross 57 BR, 100hv
– Yamarin Cross 60 C, 100hv
– Yamarin Cross 62 BR, 115hv
– Yamarin60 DC, 115hv (lisämaksusta)
– Yamarin 63 DC, 115hv (lisämaksusta)
– Q Club -sähkövene (lisämaksusta)
– Soutuveneet, ei moottoria
– Pioneer Explorer 16, 50hv

Veneilykausi

Kolmantena merkittävänä asiana toisin esiin veneilykauden pituuden.

Skipperi Fleet -palvelussa on veneilykausi on 6kk. Kausi alkaa toukokuun alusta ja kestää lokakuun loppuun.

Seapoint kausivene -palvelussa on myös tarjolla erilaisia vaihtoehtoja veneilykauden kestoon liittyen. Tarjolla olevista vaihtoehdoista lyhin on 2vko ja pisin koko kausi (6kk). Veneilykausi alkaa toukokuun alusta ja päättyy lokakuun lopussa.

Alla olevasta taulukosta löytyy yhteenveto veneilykauden kestosta.

Skipperi FleetSeapoint kausivene
– 6kk (1.5 – 30.10)– 2vko
– 1kk
– 2kk
– 3 kk
– 6kk (1.5 – 31.10)

Hinta

Neljäntenä merkittävänä erona koen palveluiden hinnoittelun.

Skipperi Fleet -palvelun hinnoittelussa on useita eri vaihtoehtoja. Palvelua ostaessaan asiakkaan tulee päättää, haluaako hän käyttöönsä Skipperi -veneet vain arkipäiviksi (ma-pe) vai koko viikoksi (ma-su). Halutessaan kuluttaja voi myös ostaa lisämaksusta käyttöoikeuden keulakajuutallisiin Day cruiser -veneisiin (+100€/kk) ja Q Club -sähköveneisiin (+80€/kk).

Seapoint kaupunkivene -palvelun hinta riippuu valitun venekauden pituudesta. Veneitä voi käyttää viikonpäivästä riippumatta eli maanantai – sunnuntai välillä.

Alla olevista taulukoista löytyy yhteenveto palveluiden hinnoista.

PalveluSkipperi Fleet
Arkiaamut (ma-pe, 8:30 – 16:00), koko kausi594€ / 6kk
Arkipäivät (ma-pe), koko kausi1194€ / 6kk
Koko viikko (ma-su), koko kausi1794€ / 6kk
Lisäpalvelut
Day cruiser -veneet+100€ / kk
Sähköveneet+80€ / kk
PalveluSeapoint Kausivene
Koko viikko (ma-su)249€ / 2vko
Koko viikko (ma-su) 390€ / 1kk
Koko viikko (ma-su) 690€ / 2kk
Koko viikko (ma-su) 790€ / 3kk
Koko viikko (ma-su) 990€ / 6kk

Lue lisää kustannuksista: Yhteiskäyttöveneen kustannukset suhteessa omaan ja vuokraveneeseen.

Muut palvelut

Yllä mainittujen erojen lisäksi Skipperi Fleet ja Seapoint kausivene -palveluissa on eroavaisuuksia mm. veneen varaussysteemissä sekä koulutusmateriaaleissa. Skipperillä on käytössä erillinen mobiilisovellus, jonka kautta Skipperi -veneet varataan. Seapointilla veneiden varaus tapahtuu nettisivujen kautta. Koulutusmateriaalien vertailu jääköön myöhemmäksi, sillä en ole vielä päässyt Seapointin palvelun testaamaan.

Mikäli olet vasta aloittamassa veneilyä ja haluat saada lisää opetusta veneen käsittelyyn, kannattaa tutustua myös veneilykursseihin. Lue lisää kokemuksistani veneilykursseista.

Johtopäätökset

Sekä Skipperi Fleet että Seapoint kausivene -palveluissa on omat hyvät ja huonot puolensa. 

Seapointilla on veneitä Kemiönsaaressa, missä Skipperin veneitä ei ole tarjolla. Siten Seapoint tarjoaa hyvän vaihtoehdon oman veneen omistamiselle tällä alueella.

Skipperi Fleet -palvelun venevalikoima on laajempi, käytössä olevien venesatamien ja kaupunkien määrä suurempi sekä palvelu monessa tapauksessa edullisempi. Lisäksi osa veneistä on varustettu kalastukseen sopivalla kaikuluotaimella sekä vapatelineillä. Näiden seikkojen myötä palvelu tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon monipuolista veneilyä arvostaville kuluttajille.

Kampanja

Skipperillä on satunnaisesti käynnissä tarjouskampanjoita. Pyrin ilmoittamaan käynnissä olevista kampanjosta tällä sivustolla.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.