Veneen vuokraus

veneen vuokraus

Haluatko päästä nauttimaan kauniista kesäpäivistä vesillä kavereiden tai perheen kanssa? Kiinnostaako veneily ilman suuria alkuinvestointeja tai huolia veneen kunnossapidosta?

Veneen vuokraus on hyvä vaihtoehto veneen omistamiselle. Mutta kenelle kaikille se oikein sopii?

Veneen vuokraus: hyödyt ja haitat

Veneen vuokrauksessa on omat hyvät ja huonot puolensa veneen omistamiseen verrattuna:
+ Joustavuus venemallin valinnassa käyttötarkoituksen mukaan
+ Vaivattomuus (ei huolta veneen huollosta)
+ Ei suuria alkuinvestointeja
+ Mahdollisuus varata vene valitsemastaan sijainnista
+ Mahdollisuus kokeilla erilaisia veneitä, joita ei olisi varaa ostaa omaksi
– Saatavuus (aina ei ole haluamaansa venemallia saatavilla)
– Vaatimus aiemmasta veneilykokemuksesta
– Kustannukset mikäli käyttöä on usein (lue aiheesta lisää: Veneilymuotojen kustannusvertailu)

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että veneen vuokraus sopii erityisesti niille, jotka haluavat nauttia vaivattomasta veneilystä satunnaisesti. Veneen vuokraus on myös oiva valinta, mikäli venettä tarvitaan eri ajankohtina erilaisiin käyttötarkoituksiin (esim. kalastus, vesiurheilu ja viikonloppureissut). Lue aiheesta lisää: Vertailu oman, vuokra- ja yhteiskäyttöveneen välillä.

Edellytykset veneen vuokraamiselle

Monesti veneen vuokraehdoissa edellytetään riittäviä tietoja ja taitoja vuokrattavan veneen käsittelystä. Ehtoja ei välttämättä ole tarkemmin määritelty ja ne saattavat vaihdella venetyypin ja vuokranantajan mukaan. Kannattaa siis tarkastaa veneen vuokraamisen ehdot etukäteen ja tarvittaessa varmistaa asia vielä vuokranantajalta. Moni venevuokraamo myös tarjoaa koulutusta riittävien veneilytaitojen kehittämiseksi.

Veneilyn käytännön- ja teoriataitojen kartuttamiseksi kursseja järjestää myös Aalto Veneily. Tarjolla on saaristo- ja rannikkolaivurikurssien lisäksi mm. veneen käsittelykursseja sekä uusille että myös kokeneimmille veneilijöille. Lue lisää kokemuksistani Aalto veneilyn kurssista ja hyödynnä 10% alennus uusille asiakkaille* alennuskoodilla: AALTO-10%.

Venetyypit

Veneitä on nykyään tarjolla moniin eri käyttötarkoituksiin. Avoimet perämoottoriveneet ovat usein n. 4-6 metrisiä veneitä. Avoveneet sopivat hyvin mm. mökki-, kalastus- ja huvikäyttöön. Matka- ja retkiveneet ovat usein kookkaampia yli 7 metrisiä veneitä, joissa on myös nukkumapaikat. Tällaiset veneet mahdollistavat yön yli kestävät venereissutkin. Purjeveneitä on myös tarjolla laidasta laitaan erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Palveluntarjoajat

Mikäli veneen vuokraus kiinnostaa, kannattaa tutustua mm. seuraavien palveluntarjoajien valikoimaan: Buster Rent, Nettivene ja Skipperi.

Buster Rent

Buster Rent on yritys, joka vuokraa Buster ja Yamarin-veneitä kuluttajille. Se toimii Turussa, Raisiossa ja Taalintehtaalla, mutta veneen voi halutessaan kuljettaa trailerilla myös muualle. Buster Rentin vuokrahinnat vaihtelevat venemallin, ajankohdan ja vuokrauksen keston mukaan. Yhden vuorokauden veneen vuokraus maksaa kesäsesongilla 172 eurosta ylöspäin.

Nettivene.com

Nettivene.com on nettisivu, jonka kautta yritykset sekä yksityiset henkilöt voivat vuokrata veneitä kuluttajille. Veneitä on tarjolla ympäri Suomen ja erilaisten venemallien valikoima on kohtalainen. Hinnat vaihtelevat paljon, mutta halvimmillaan pienen veneen vuokraus voi onnistua jopa muutamilla kympeillä per päivä.

Skipperi vuokravene

Skipperin nettisivulla yritykset sekä yksityiset henkilöt voivat vuokrata veneitään kuluttajille. Veneitä on tarjolla ympäri Suomen ja erilaisten venemallien valikoima on melko laaja. Hinnat vaihtelevat paljon aina muutamista kympeistä useampiin satasiin per päivä.

Muista myös lukea vinkit parhaista sovelluksista veneilijöille ennen vesille lähtöä.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. *) Alennuskampanja on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Aalto Veneilyn kanssa. Etu voimassa uusille asiakkaille. Lisätietoja tarjouksesta saa Aalto Veneilyn asiakaspalvelusta.