Saaristolaivurikurssi – verkossa vai livenä?

navigointi vesillä

Haluatko oppia navigoimaan ja toimimaan turvallisesti vesillä? 

Saaristolaivurikurssi tarjoaa tiiviissä paketissa perustiedot navigointiin vesillä sekä opastusta vesiliikennesäädöksiin. Nämä taidot olisi hyvä olla hallussa jokaisella veneilijällä, ja kurssi auttaakin tuomaan varmuutta ja turvallisuutta pienveneilijän toimintaan vesillä. 

Saaristolaivurikurssi lyhyesti 

Saaristolaivurikurssilla opetellaan navigointia vesillä sekä vesiliikennesäädöksiä. Alla on tarkempi listaus kurssilla käsiteltävistä aiheista: 
– Merikartta ja sen merkit
– Merenkulkulainsäädäntö
– Suunnan ja suuntimien laskeminen
– Eksymä ja sen määrittäminen

Saaristolaivurikurssi on osa kolmiosaista kurssikokonaisuutta, johon kuuluvat saaristolaivurikurssi, rannikkolaivurikurssi sekä avomerilaivurikurssi. Omaa navigaatio-osaamistaan voi siis halutessaan syventää jatkokursseilla saaristolaivurikurssin suorittamisen jälkeen.  

Saaristolaivurikurssin voi suorittaa joko verkossa tai livenä esimerkiksi paikallisen veneilyseuran järjestämänä. 

Saaristolaivurikurssi verkossa

Saaristolaivurikurssi verkossa on hyvä ja helppo vaihtoehto tutkinnon suorittamiselle. Verkossa kurssin voi suorittaa oman aikataulunsa mukaisesti katsomalla opetusvideoita vaikka kotisohvalta käsin. Kurssin videoita on myös kätevä kerrata jälkikäteen muistin virkistämiseksi. Ei siis ole ihme, että verkkokurssien kysyntä on kasvanut vuosien saatossa. 

Saaristolaivurikurssia netissä tarjoaa ainakin Aalto veneily (79€). 

Muita vastaavia verkkokurssin tarjoavia toimijoita ei ainakaan pikaisella Google -haulla löytynyt. 

Saaristolaivurikurssi livenä 

Saaristolaivurikurssin voi myös suorittaa perinteisesti paikan päällä. Paikan päällä kurssia suorittaessa on hyvä mahdollisuus kysellä vinkkejä suoraan kurssin opettajilta. Toisaalta paikan päällä suoritettu kurssi ei ole aikataulullisesti yhtä joustava ja kurssit ovat usein myös hieman kalliimpia. 

Saaristolaivurikursseja tarjoaa useat eri tahot ympäri Suomea. Alla muutamia esimerkkejä:
Helsingin Navigaatioseura (120€ tai 144€)
Espoon Kipparit (91€)
Turun Navigaatioseura (65€)
Tampereen Navigaatioseura (180€ sis. materiaalit ja jäsenmaksu)

Mikäli haluat suorittaa kurssin paikan päällä, kannattaa tutustua paikallisen navigaatio- tai veneseuran kurssitarjontaan. Kurssit järjestetään usein kesän veneilykauden ulkopuolella eli syksyllä, talvella ja keväällä.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. Kuva: Pexels