Aalto veneily -kokemuksia

aalto veneily veneet
Käytännön kursseissa käytettävät veneet. Hyödynnä uuden asiakkaan -10% etu* kursseihin koodilla: AALTO-10%

Kaipaatko käytännön opetusta veneen käsittelyyn? Tai haluatko suorittaa rannikko- tai saaristolaivurikurssin kätevästi netissä?

Mikäli kyllä, Aalto veneilyn kurssit voisivat olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Aalto veneily lyhyesti

Aalto veneily on erilaisia veneilijöille suunnattuja palveluja tuottava suomalainen yritys. Yrityksen palveluihin kuuluu mm. veneilykursseja, veneen ajokokeita lupakirjoja varten sekä veneiden vuokraus.

Veneilykurssit

Aalto veneily tarjoaa mm. veneilijöiden keskuudessa suosittuja teoriakursseja (saaristolaivurikurssi sekä rannikkolaivurikurssi) ja meri VHF-kursseja. Lisäksi tarjolla on vesillä tapahtuvia käytännön kursseja eri tasoisille veneilijöille aina vasta-alkajista jo hieman kokeneempiin veneilijöihin. Lue lisää kursseista Aalto veneilyn nettisivuilta.

Saaristolaivurikurssi

Saaristolaivurikurssi on monelle veneilijälle (myös itselleni) se ensimmäinen ja omasta mielestä myös hyödyllisin teoriakurssi. Kurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin sekä vesiliikennesäädöksiin ja tuo siten varmuutta veneilijän toimintaan vesillä. Lue lisää saaristolaivurikurssista.

Aalto veneilyn kurssilla opiskelu tapahtuu verkossa, jossa teoriaa käydään läpi erilaisten videoiden kautta. Kurssiin sisältyy myös erilaisia harjoitustehtäviä mallivastauksineen, joiden avulla pääsee harjoittelemaan opittuja asioita. Kurssin jälkeen on myös mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen navigaatioseurojen järjestämään tenttiin virallisen kurssimerkinnän saamiseksi.

Rannikkolaivurikurssi

Rannikkolaivurikurssi on usein luonteva jatkokurssi saaristolaivurikurssille. Kurssi täydentää saaristolaivurikurssilla opittuja asioita sisältäen tietoa mm. paikanmääritysmenetelmistä ja sää- ja vuorovesiopista.

Saaristolaivurikurssin opetuksen tapaan myös rannikkolaivurikurssin voi suorittaa Aalto veneilyn verkko-opetuksen avulla. Myös rannikkolaivurikurssista on mahdollisuus suorittaa vapaaehtoinen navigaatioseurojen järjestämä tentti virallisen kurssimerkinnän saamiseksi.

Käytännön veneilykurssi / moottorivenekurssi

Aalto veneily tarjoaa myös erilaisia vesillä tapahtuvia kursseja veneen käsittelyyn liittyen. Valikoimassa on mm. seuraavat kurssit:

– Veneilyn peruskurssi uusille veneilijöille ja veneilytaitojen kertaajille
– Veneilyn jatkokurssi kokoneemmille veneilijöille, jotka haluavat oppia ajamaan isompaa venettä
– Veneen käsittely satamassa -kurssi jo jonkin verran kokemusta omaaville harrastajille, jotka haluavat lisää varmuutta veneen käsittelyyn

Käytännön veneilykurssi sisältää netissä tapahtuvan teoriaosuuden sekä vesillä tapahtuvan (3-4h) käytännön osuuden.

Muut palvelut

Kurssien lisäksi Aalto veneily tarjoaa veneiden vuokrausta sekä ajokokeita esim. kansainvälistä huvivenelupakirjaa tai vuokraveneen kuljettajakirjaa varten.

Aalto veneily -kokemuksia

Vaikka olin jo ehtinyt kerryttää veneilykokemusta muutaman kesän ajalta, päätin tänä keväänä hakea lisäoppia moottoriveneen käsittelyyn Aalto veneilyn järjestämältä veneilyn peruskurssilta.

Veneilykurssi alkoi kattavalla teoriaosuudella, joka suoritettiin netissä. Teoriaosuus piti sisällään mm. navigoinnin perusteet, solmujen opettelua sekä opit laituriin saapumiseen ja lähtemiseen. Teoriaosuus koostui selkeistä videoista, joita oli helppo katsella iltaisin kotisohvalta käsin omassa tahdissa. Kaikkiaan videoiden katseluun meni aikaa karkeasti muutama ilta.

aalto veneily teoria video
Kuvakaappaus Aalto veneilyn kurssin teoriaosuuden videosta

Vesillä tapahtuva käytännön opetus oli jaettu kahteen eri vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa kävimme läpi veneen käsittelyä ja ajoa sataman ulkopuolella. Tämän noin kahden tunnin aikana jokainen pienryhmämme jäsen pääsi ohjaamaan venettä samalla kun Aalto veneilyn kokenut kouluttaja opasti veneen käyttöä ja antoi vinkkejä veneilyyn.

Vesillä tapahtuvan opetuksen toisessa vaiheessa harjoittelimme veneen käsittelyä ja satamaan ajoa. Noin kahden tunnin aikana kaikki ryhmästämme pääsi kokeilemaan satamassa pujottelua sekä kylkikiinnitykseen ja aisapaikalle ajamista sekä niistä lähtemistä. Näissäkin harjoituksissa kouluttaja toimi hyvänä apuna jakaen vinkkejä veneen käsittelyyn liittyen.

Kokonaisuutena veneilykurssi oli mielestäni erittäin hyvä. Vaikka aiempaa kokemusta veneilystä olikin ehtinyt jo kertyä, koin oppineeni uusia juttuja veneen käsittelyyn ja erityisesti satamaan tuloon liittyen.

Plussat ja miinukset

+ Kattava teoriaosuus ja käytännön opetus
+ Asiantunteva kouluttaja vesillä
+ Materiaalit saatavilla myös kurssin jälkeen
– Käytännön kursseille voi olla vaikea mahtua mukaan

Aalto veneily -alennuskoodi

Mikäli Aalto veneilyn kurssit kiinnostavat, kannattaa hyödyntää uusien asiakkaiden etu* alennuskoodilla: AALTO-10%. Tällä koodilla saat 10% alennuksen valitsemastasi kurssista. Kursseille pääset liittymään Aalto veneilyn nettisivuilla.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. *) Kampanja on osa kaupallista yhteistyötä Aalto veneilyn kanssa. Tarjous on voimassa toistaiseksi ja vain uusille asiakkaille. Lisätietoa kampanjasta saa Aalto veneilyn asiakaspalvelusta.