Minileasing edullisesti – vuokrafirmat vertailussa

minileasing auto

Haluatko autoilla ilman auton omistamiseen liittyviä isompia investointeja tai huolia korjauksista ja huolloista? Haluatko auton joustavasti käyttöösi vähintään kuukaudeksi? 

Mikäli kyllä, minileasing saattaisi olla sinulle sopivin vaihtoehto.

Mikä on minileasing?

Minileasing on lyhytkestoinen leasing -sopimus eli ikään kuin välimalli perinteisen autonvuokrauksen ja leasing -sopimuksen väliltä. Sopimukset ovat yleensä kestoltaan n. 1 – 24kk.

Sopimus pitää yleensä sisällään lähes kaiken tarvittavan eli mm. vakuutukset, renkaiden vaihdot ja säilytyksen sekä auton huollot ja korjaukset. Asiakkaalle jää siis maksettavaksi kuukausihinnan lisäksi vain esim. polttoaineet, tuulilasinpesunesteet sekä parkkimaksut.

Autoissa on yleensä rajatut ajokilometrit kuukaudessa. Lisäkilometrejä saa ostettua erikseen.

Kenelle minileasing sopii?

Palvelu sopii mielestäni hyvin kuluttajille, joilla on väliaikainen tarve autolle yhdestä useampaan kuukauteen. Esimerkkinä käyttötarpeesta voisi olla 1 – 2kk sopimus kesä- tai talviloman ajaksi.

Palvelu on myös oiva tapa tutustua leasing -toimintamalliin ja autoiluun ennen perinteisen, pidemmän leasing -sopimuksen tekoa tai oman auton ostamista.

Minileasing -vertailu: Helsinki, Espoo ja Vantaa

Minileasing -autoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tarjoaa useampi eri autovuokraamo sekä autokauppa. Alla on minileasing -vertailu, jossa on mukana muutamia esimerkkejä tunnetuista toimijoista.

minileasing autojen vertailu 2021

24Rent -minileasing

Esimerkissä käytetty auto olisi Citroën C3 mallia (tai vastaava). Auto tulisi käyttöön yhdeksi kuukaudeksi. Halvimmillaan auton saisi 395 euron kuukausihintaan, mutta tällöin sopimukseen sisältyisi vain 700 km/kk. Mikäli autoon haluaa lisäkilometrejä ja valitsee vaikka 1500km/kk paketin, tulee autolle hinnaksi 475 euroa per kuukausi. Auton vakuutuksessa omavastuun osuus on 1200 euroa, mutta 90 euron lisämaksulla omavastuun saa pienennettyä 600 euroon. Lue lisää 24Rent -minileasing -autoista ja kokemuksistani 24Rentin palvelusta.

Taloudellista farmariautoa etsivälle on 24Rentillä tarjolla mm. Volkswagen Passat plugin hybrid ja Seat Leon hybrid -autoja. Käynnissä olevan kampanjan* myötä nämä autot on nyt mahdollista saada normaalia edullisempaan hintaan:
– Seat Leon 566€/kk sis. 1000 km (ovh. 629€/kk) alennuskoodilla: seat566
– Volkswagen Passat 809€/kk sis. 1000km (ovh. 929€/kk) alennuskoodilla: passat809

Avis -minileasing

Esimerkissä on käytetty Škoda Scala (tai vastaavan) mallista autoa, jossa vuokra-aika olisi yhden kuukauden. Auto on vakuutettu, ja omavastuun osuus on 1200 euroa. Omavastuun saisi pienennettyä 500 euroon 50 euron lisämaksusta. Avis -minileasing -autojen hintaan sisältyy 2000 kilometriä kuukaudessa. Tällaisella paketilla auton kuukausihinnaksi tulisi 710 euroa. Lue lisää Avis -minileasing -autoista.

Hertz -minileasing

Esimerkki on laskettu Ford Fiesta (tai vastaavan) malliselle autolle, joka tulisi käyttöön kuukaudeksi. Hertz -minileasing -auton vakuutuksissa omavastuun osuus on 500 euroa. Auton sopimukseen sisältyy 2000 km/kk. Hintaa Hertz:in autolle kertyisi 845 euroa per kuukausi. Lue lisää Hertz -minileasing -autoista.

Sixt -minileasing

Esimerkkiauto olisi Sixt:in tapauksessa Mercedez Benzin A-sarjasta. Auto olisi käytössä yhden kuukauden. Autossa on vakuutukset, joissa omavastuu on 900 euroa, mutta lisämaksusta sen saa pienennettyä 200 euroon. Sopimukseen sisältyy 2000km/kk, mutta tarvittaessa myös isompia kilometripaketteja on saatavilla. Hinta Sixt:in autolle näillä kriteereillä olisi 675€/kk. Lue lisää Sixt -minileasing -autoista.

Toyota Kuukausitilaus

Esimerkkiautona Toyota Kuukausitilaus -palvelussa olisi Toyota Yaris. Auton käyttöaika olisi yhden kuukauden. Autosta löytyy vakuutukset, joissa omavastuu on 500 euroa. Toyota kuukausitilaus pitää sisällään 1500km/kk, ja lisäkilometrejä saa ostettua tarpeen mukaan. Hintaa tällaiselle paketille tulisi 429€/kk. Lue lisää Toyota Kuukausitilaus -autoista.

Minileasing -vertailu keskittyy n. 1-12k autovuokriin. Mikäli autotarpeesi on lyhytaikainen (alle 1kk), kannattaa myös katsoa muut autonvuokrausvaihtoehdot.

Minileasing -tarjous

Minileasing -tarjousta etsiville tiedoksi, että 24Rent -minileasing autoissa on käynnissä Suomen laajuinen kampanja, jonka myötä Seat Leon hybrid -farmariauton saa hintaan 566€/kk sis. 1000km (ovh 629€/kk) ja Volkswagen Passat GTE ladattavan hybrid -farmarin saa hintaan 809€/kk sis. 1000 km (ovh. 929€/kk). Hinnat ovat voimassa kaikissa 24Rentin kaupungeissa. Hyödyntääksesi alennuksen syötä alennuskoodi: seat566 tai passat809 varatessasi autoa nettisivulla*. Kampanja on voimassa siten, että varaus ja ajo tulee suorittaa huhtikuun 2022 loppuun mennessä. Varauksen pääset tekemään 24Rentin nettisivuilta.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. Artikkelikuva Pexels. *Kampanja on osa kaupallista yhteistyötä 24Rentin kanssa. Lisätietoa kampanjasta saa 24Rentin asiakaspalvelusta.