Minileasing edullisesti – vuokrafirmat vertailussa

minileasing auto

Haluatko autoilla ilman auton omistamiseen liittyviä isompia investointeja tai huolia korjauksista ja huolloista? Haluatko auton joustavasti käyttöösi vähintään kuukaudeksi? 

Mikäli kyllä, minileasing saattaisi olla sinulle sopivin vaihtoehto.

Mikä on minileasing?

Minileasing on lyhytkestoinen leasing -sopimus eli ikään kuin välimalli perinteisen autonvuokrauksen ja leasing -sopimuksen väliltä. Sopimukset ovat yleensä kestoltaan n. 1 – 24kk.

Sopimus pitää yleensä sisällään lähes kaiken tarvittavan eli mm. vakuutukset, renkaiden vaihdot ja säilytyksen sekä auton huollot ja korjaukset. Asiakkaalle jää siis maksettavaksi kuukausihinnan lisäksi vain esim. polttoaineet, tuulilasinpesunesteet sekä parkkimaksut.

Autoissa on yleensä rajatut ajokilometrit kuukaudessa. Lisäkilometrejä saa ostettua erikseen.

Kenelle minileasing sopii?

Palvelu sopii mielestäni hyvin kuluttajille, joilla on väliaikainen tarve autolle yhdestä useampaan kuukauteen. Esimerkkinä käyttötarpeesta voisi olla 1 – 2kk sopimus kesä- tai talviloman ajaksi.

Palvelu on myös oiva tapa tutustua leasing -toimintamalliin ja autoiluun ennen perinteisen, pidemmän leasing -sopimuksen tekoa tai oman auton ostamista.

Minileasing -vertailu: Helsinki, Espoo ja Vantaa

Minileasing -autoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tarjoaa useampi eri autovuokraamo sekä autokauppa. Alla on minileasing -vertailu, jossa on mukana muutamia esimerkkejä tunnetuista toimijoista.

minileasing-auto-edullinen-vertailu

24Rent -minileasing

Esimerkissä käytetty auto olisi Peugeot 208 mallia (tai vastaava). Auto tulisi käyttöön kahdeksi kuukaudeksi, mikä on palvelun minimiaika. Esimerkissä auto otettaisiin 2000km/kk kilometripaketilla. Palvelussa on myös mahdollista valita pienempi kilometripaketti (alk. 700km/kk), jolloin kuukausihinta olisi hieman edullisempi. Auton vakuutuksessa omavastuun osuus on 1200 euroa, minkä voi lisämaksusta pienentää. Lue lisää 24Rent -minileasing -autoista ja kokemuksistani 24Rentin palvelusta.

Avis -minileasing

Esimerkissä on käytetty Citroen C3 (tai vastaavan) mallista autoa, jossa vuokra-aika olisi yhden kuukauden. Auto on vakuutettu, ja omavastuun osuus on 1200 euroa. Omavastuun saisi pienennettyä lisämaksusta. Avis -minileasing -autojen hintaan sisältyy 2000 kilometriä kuukaudessa. Tällaisella paketilla auton kuukausihinnaksi tulisi 699 euroa. Lue lisää Avis -minileasing -autoista.

Hertz -minileasing

Esimerkki on laskettu Ford Fiesta (tai vastaavan) malliselle autolle, joka tulisi käyttöön kuukaudeksi. Hertz -minileasing -auton vakuutuksissa omavastuun osuus on 500 euroa. Auton sopimukseen sisältyy 2000 km/kk. Hintaa Hertz:in autolle kertyisi 1050 euroa per kuukausi. Lue lisää Hertz -minileasing -autoista.

Sixt -minileasing

Esimerkkiauto olisi Sixt:in tapauksessa Toyota Corolla. Auto olisi käytössä yhden kuukauden. Autossa on vakuutukset, joissa omavastuu on 1100 euroa, mutta lisämaksusta omavastuun voi pienentää. Sopimukseen sisältyy 2000km/kk, mutta tarvittaessa myös isompia kilometripaketteja on saatavilla. Hinta Sixt:in autolle näillä kriteereillä olisi 786€/kk. Lue lisää Sixt -minileasing -autoista.

KINTO Flex

Esimerkkiautona KINTO Flex -palvelussa (entinen Toyota Kuukausitilaus) olisi Toyota Aygo. Auton käyttöaika olisi yhden kuukauden. Autosta löytyy vakuutukset, joissa omavastuu on 650 euroa. Esimerkin hinta on laskettu 2000km/kk kuukausipaketilla, mutta saatavilla on myös pienempiä (alk. 1500km/kk) kilometripaketteja hieman edullisempaan hintaan. Hintaa tällaiselle paketille tulisi 659€/kk. Lue lisää KINTO Flex -autoista.

GoMore

Muista vertailun yhtiöstä poiketen GoMore tarjoaa autojen vertaisvuokrausta sekä lyhyyseen että pidempään auton tarpeeseen. Esimerkissä autona oli Ford Ka. Auton vuokra-aika olisi yhden kuukauden, ja vuokraan sisältyisi vakuutukset 750 euron omavastuulla. Vuokra pitäisi sisällään 3875 kilometriä. Lisäkilometrejä saa ostettua tarpeen mukaan. Lue lisää GoMoren autoista ja omista GoMore -kokemuksistani. Hyödynnä myös uuden asiakkaan 25 euron alennus* koodilla: GM25.

Yhteenveto – halvin minileasing

Mikäli kriteerinäsi on löytää halvin minileasing, kannattaa yllä olevan vertailun perusteella tutustua tarkemmin GoMoren sekä 24Rentin valikoimiin. Molemmissa palveluissa on eri kokoisia ja mallisia autoja tarjolla ja alkaen-hinnat ovat houkuttelevalla tasolla.

Minileasing -vertailu keskittyy n. 1-12k autovuokriin. Mikäli autotarpeesi on lyhytaikainen (alle 1kk), kannattaa myös katsoa muut autonvuokrausvaihtoehdot.

Minileasing -tarjous

Hyödynnä GoMoren etu* uusille asiakkaille. Uudet asiakkaat saavat 25 euron alennuksen ensimmäisestä vuokrauksestasi koodilla: GM25.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. Artikkelikuva Pexels. *) Tarjous on osa kaupallista yhteistyötä GoMoren kanssa. Kampanja on voimassa vuoden 2023 ajan ja vain uusille asiakkaille. Lisätietoja kampanjasta saa GoMoren asiakaspalvelusta