GoMore -kokemuksia

gomore-auto
Esimerkki GoMoresta löytyvästä autosta. Hyödynnä GoMore -alennuskoodi: GM25 ja saat 25€ alennuksen vuokrasta*

Etsitkö edullista vuokra-autoa läheltä kotiasi? Arvostatko helppoutta auton vuokraamisessa?

GoMore tarjoaa hyvän vaihtoehdon perinteisille autovuokraamoille ja yhteiskäyttöautoille niin lyhyisiin muutaman tunnin kuin pitkiin useamman viikon autovuokrauksiinkin.

GoMore lyhyesti

GoMore on Suomen suurin autojen vertaisvuokrausta tarjoava yhtiö. Alun perin Tanskasta lähtöisin oleva yhtiö aloitti Suomessa toimintansa vuonna 2020 ja mahdollistaa autojen vertaisvuokrauksen nykyään ympäri Suomen. GoMorella on yli 3 miljoonaa jäsentä sen toiminta-alueella Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Espanjassa.

Autojen vertaisvuokrauksen lisäksi GoMoren tarjoaa myös autojen leasing -palvelua pidempiaikaiseen (36kk) autotarpeeseen.

Autojen käyttäminen

Autojen vuokraaminen GoMore -palvelussa tapahtuu joko yhtiön nettisivulla tai puhelinsovelluksella. Asiakas valitsee haluamansa sijainnin sekä ajankohdan vuokraukselle, minkä jälkeen järjestelmä näyttää vapaana olevat autot hintoineen.

Osan autoista voi varata suoraan (”pikavaraus”) ilman, että omistajan tarvitsee erikseen kuitata varausta. Muissa autoissa omistaja kuittaa asiakkaan tekemän varauspyynnön, minkä jälkeen varaus on vahvistettu. Varauksen vahvistus tapahtuu usein suhteellisen nopeasti (esim. oma varaukseni vahvistettiin puolessa tunnissa).

GoMoren puhelinsovellus tarjoaa ohjeet varatun auton löytämiseksi. Tarvittaessa apuja voi kysyä myös auton omistajalta puhelinsovelluksen chatissä. Osan autoista (”keyless”) voi ottaa käyttöön ilman auton omistajan läsnäoloa, jolloin auton ovet saa auki GoMoren puhelinsovelluksen avulla. Muissa autoissa omistaja on paikan päällä luovuttamassa auton avaimet asiakkaalle. Osan autoista voi myös tilata toimitettavaksi haluttuun paikkaan ja aikaan pienestä lisämaksusta.

GoMoren puhelinsovellus opastaa auton kunnon tarkistamisen vuokrauksen alussa. Autosta otetaan valokuvat puhelinsovelluksen avulla. Samanlaiset kuvat otetaan myös autoa palauttaessa.

Auto tankataan/ladataan ennen palautusta. Auton palautus tapahtuu ennalta sovittuun paikkaan. Keyless -autoissa omistaja ei ole paikalla vastaanottamassa autoa. Muissa autoissa omistaja on lähtökohtaisesti vastaanottamassa autoja, ellei omistajan kanssa ole sovittu toisin.

Autojen sijainnit

GoMore -palvelun autot sijaitsevat ympäri Suomea. Isommilla paikkakunnilla autojen valikoima on suurin. Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella auton voi valita yli 100 vaihtoehdosta kun taas Vaasassa ja Imatralla autoja on saatavilla alle 10 kappaletta.

Suurissa kaupungeissa autoja on yleensä myös hyvin saatavilla eri puolella kaupunkia, jolloin auton vuokraus onnistuu helposti lähistöltä.

Käytössä olevat autot

Tarjolla olevien autojen määrä ja kirjo on suuri. Varsinkin isommissa kaupungeissa valittavana on lukuisia erilaisia automalleja mm. katumaastureita, farmareita, pakettiautoja, sedaneita ja avoautoja. Autoja on saatavilla sekä automatti- että manuaalivaihteisina ja erilaisilla polttoainetyypeillä.

Hinta

Autojen hinnat vaihtelevat suuresti autosta riippuen, mutta edullisimmillaan esimerkiksi Helsingistä saa vuokrattua auton (Toyota Aygo) hintaan 26 €/vrk. Toki palvelusta löytyy myös prameampia autoja kuten Porsche Cayenne hintaan 84 €/vrk. Oman kokemukseni mukaan yhtä edullisia vuorokausihintoja on vaikea löytää perinteisiltä autovuokraamoilta tai edes yhteiskäyttöautofirmoilta.

GoMorella on tarjolla perinteisen kuukausimaksuttoman version lisäksi myös GoMore+ -palvelu, jolla säännöllisesti autoa tarvitsevat kuluttajat saavat auton käyttöönsä aiempaa edullisimmin. Tarjolla on kaksi erilaista GoMore+ -jäsenyyttä:

  • GoMore+ 10, jolla saa 10% alennusta auton vuokrista. Palvelu maksaa 5e/kk ja soveltuu kuluttajille, jotka tarvitsevat autoa harvakseltaan (1-2 kertaa kuukaudessa)
  • GoMore+20, jolla saa 20% alennusta auton vuokrista. Palvelun hinta on 15e/kk ja se soveltuu kuluttajille, joilla on tarvetta vuokra-autolle useammin (yli 2 kertaa kuukaudessa)

Lisätietoja GoMore+ -palvelusta voi lukea GoMoren nettisivuilta.

Muuta

GoMoren kautta vuokratuissa autoissa on vakuutus, jossa omavastuu on lähtökohtaisesti 750 euroa. Osassa autoista omavastuun voi halutessaan pienentää tai poistaa kokonaan pientä lisämaksua vastaan.

Omia kokemuksia sekä plussat ja miinukset

GoMore -kokemuksia

Miettiessäni omia GoMore -kokemuksia sanoisin, että palvelu toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Joitakin vuosia sitten olin vielä hieman skeptinen yhteiskäyttöautoja ja vertaisvuokrausta kohtaan, mutta nyt muutamia vuosia yhteiskäyttöautoja ja viimeisimpänä vertaisvuokrausta käyttäneenä täytyy myöntää, että palvelut toimivat hyvin ja mahdollistavat autoilun suhteellisen edullisesti.

Omat kokemukseni GoMoren palvelusta perustuvat ”keyless” -tyyppisiin autoihin, joiden vuokraus onnistuu ilman auton omistajan läsnäoloa auton luovutuksessa ja palautuksessa. Tällaisten autojen käyttö on mielestäni helppoa ja sujuvaa.

Plussat ja miinukset

Vetäessäni yhteen omia GoMore -kokemuksia nostaisin esiin seuraavat palvelun vahvuudet ja heikkoudet:
+ Edulliset hinnat
+ Laaja autovalikoima isoissa kaupungeissa
+ Mahdollisuus löytää vuokra-auto läheltä kotia
– Suppea autovalikoima pienemmillä paikkakunnilla

Kenelle GoMore sopii?

Mielestäni GoMoren vertaisvuokrauspalvelu sopii hyvin kaikille isommilta paikkakunnilta vuokra-autoa etsiville asiakkaille. Autojen valikoima on hyvä, hinnat ovat edulliset ja palvelu toimii sujuvasti.

GoMoren ”keyless” autot sopivat hyvin myös lyhyempään (esim. 2h) vuokratarpeeseen. Autot ilman ”keyless” -toimintoa vaativat auton omistajan läsnäolon luovutuksessa ja palautuksessa ja siten soveltuvat mielestäni paremmin pidempiin yhden tai useamman vuorokauden autovuokriin.

GoMore -alennuskoodi

GoMorella on käynnissä kampanja*, jossa uudet asiakkaat saavat 25 euron alennuksen ensimmäisestä autovuokrauksestaan. Hyödynnä kampanja syöttämällä GoMore -alennuskoodi: GM25 tehdessäsi ensimmäistä varaustasi nettisivulla tai puhelinsovelluksessa.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainitun yhtiön palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. *) Kampanja ja GoMore -alennuskoodi on osa kaupallista yhteistyötä GoMoren kanssa. Kampanja on voimassa uusille asiakkaille ja edun voi hyödyntää vain yhden kerran. Lisätietoja kampanjasta saat GoMoren asiakaspalvelusta.