Varaston vuokraus edullisesti – vuokrafirmat vertailussa

pienvarasto

Kaipaatko lisää säilytystilaa muuttosi ajaksi? Tarvitsetko lisää varastotilaa harrastusvälineidesi turvallista säilyttämistä varten? Tai tarvitseeko yrityksesi pientä varastoa läheltä toimipistettäsi?

Varaston vuokraus on helppo ja turvallinen tapa saada lisäsäilytystilaa tavaroillesi niin väli- kuin pidempiaikaisestikin. 

Siksi ei ole ihme, että pienvarastojen vuokraus on yleistynyt viime vuosina ihmisten muuttaessa pienempiin asuntoihin lähemmäs kaupungin keskustaa. Harva kuitenkaan haluaa maksaa ylimääräisistä neliöistä asunnossaan. Lisäksi harvoissa kerrostalo- ja rivitaloasunnoissa on riittävästi turvallista, lämmitettyä varastotilaa kausiluonteisten tai harvoin käytettävien, mutta silti tarpeellisten tavaroiden (esim. veneilytarvikkeet, moottoripyörä, polkupyörä, auton renkaat) säilyttämiseksi.

Varaston vuokraus lyhyesti

Varaston vuokrauksen idea on yksinkertainen: varastotilan omistaja (esim. Cityvarasto tai Pelican varasto) vuokraa erikokoisia varastokoppeja, -kaappeja tai talleja sovittuun kuukausihintaan. Vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Varastoissa on yleensä tallentava videovalvonta ja/tai muunlainen turvajärjestelmä luomassa turvaa säilössä oleville tavaroille.

Mikäli päädyt varastoimaan arvokkaat tavarasi kotonasi, lue lisää kodin hälytysjärjestelmistä.

Milloin varaston vuokraus kannattaa?

Pienvaraston vuokraus on hyvä valinta, mikäli haluat harvoin tai kausiluontoisesti käyttämäsi, mutta silti tarpeelliset tavarat turvaan lämmitettyyn varastotilaan kotisi ulkopuolelle. Näin saat helposti lisätilaa kotiisi.

Varaston vuokraus sopii hyvin myös väliaikaiseen säilytystilan tarpeeseen esim. muuton tai remontin ajaksi tai vaikkapa opiskelijavaihdon ajaksi.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon varastoa vuokratessa?

Varastoa vuokratessasi kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:
– Sijainti
– Hinta
– Koko (m2)
– Aukioloajat

Mikäli tarvitset isompaa autoa tavaroidesi siirtämistä varten, kannattaa katsoa myös lista edullisimmista pakettiautoista alueellasi

Varaston vuokraus – vertailu

Varaston vuokrausfirmat voi karkeasti jakaa valtakunnallisiin ja paikallisiin toimijoihin.

Vertailun toteutustapa

Vertailuun on esimerkin omaisesti valittu muutamia toimijoita eri paikkakunnilta. Vertailu ei ole kaiken kattava, ja myös muita toimijoita saattaa löytyä paikkakunnittain. Vertailun tiedot perustuu omaan ymmärrykseen pääosin yritysten nettisivujen tietojen pohjalta. Hintavertailussa käytetyt hinnat ovat edullisimmat yritysten nettisivuilta löytämäni paikkakuntakohtaiset hinnat varastokoon mukaan. Mikäli vastaavaa varastokokoa ei löytynyt, on vertailussa käytetty lähinnä olevaa varastokokoa. Hinnat saattavat vaihdella paikkakunnan sisällä mm. ajankohdan, sijainnin ja varaston koon mukaan.

Valtakunnalliset yritykset

Cityvarasto

Cityvarasto on yksi Suomen valtakunnallisesti toimivista varaston vuokrausfirmoista. Sillä on 45 toimipistettä 18 eri kaupungissa ympäri Suomea. Pienvarastoja löytyy useissa eri koissa 1-20m2 väliltä, ja tarvittaessa myös isomman 20-500m2 varastotilan vuokraus onnistuu heidän kauttaan. Cityvaraston varastot ovat asiakkaiden käytettävissä 05.30-24.00 välisenä aikana, ja ovet saa avattua omalla kännykällään. Turvallisuuden takaamiseksi Cityvarasto on varustanut tilansa kameravalvonnalla sekä kulunvalvontajärjestelmällä. Sen kautta on myös mahdollista ostaa erillinen vakuutus tavaroilleen.

Pelican Self Storage

Pelican Self Storage on pohjoismainen varaston vuokrausfirma. Sillä on 14 toimipistettä neljällä eri paikkakunnalla (Espoo, Helsinki, Turku, Vantaa) Suomessa. Pelican Self Storage tarjoaa varastoja useassa eri koossa 1-160m2 väliltä. Varastot ovat auki 05.30-24.00 välisenä aikana. Varastojen turvallisuuden takaamiseksi Pelican varastoissa on kameravalvonta ja turvajärjestelmä. Tavaroilleen voi ottaa myös vakuutuksen Pelican Self Storagen kautta.

Varaston vuokraus – Espoo

Varaston vuokraus Espoossa on helppoa palveluntarjoajien määrän myötä. Alla muutamia esimerkkejä toimijoista.

varaston vuokraus espoo vertailu
Varaston vuokraus – Espoo: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Valtakunnallisista toimijoista sekä Cityvarasto että Pelican Self Storage toimivat Espoossa. Lisäksi kaupungissa toimii pienempiä paikallisia palveluntarjoajia kuten Olarinvarasto.

Olarinvarasto

Olarinvarasto on Espoolainen pienvarastojen vuokraaja. Se tarjoaa 2-15m2 kokoisia varastoja Olarissa / Kuitinmäessä. Varastojen aukioloajat ovat 06.30 – 23.00. Tavaroiden turvallisuuden takaamiseksi varastotiloissa on kameravalvonta.

Yhteenveto – Espoo

Cityvaraston, Pelican Self Storagen ja pienempien toimijoiden myötä varaston vuokraus Espoossa on helppoa ja sopivan varaston löytää usein suhteellisen läheltä. Varastojen aukioloajoissa ei ole suuria eroja. Esimerkin hintojen perusteella Olarinvarasto on edullisin toimija, erityisesti isompien varastojen kohdalla.

Varaston vuokraus – Helsinki

Varaston vuokrausta Helsingissä tarjoaa moni yritys. Alla on koottu lista muutamista tunnetuista toimijoista.

varaston vuokraus helsinki
Varaston vuokraus – Helsinki: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Helsingissä varastoja tarjoaa valtakunnalliset toimijat (Cityvarasto ja Pelican Self Storage) sekä liuta paikallisia toimijoita (esim. Makespace).

Makespace

Makespace on Helsinkiläinen varastojen vuokraaja, jolla on tarjolla 2-10m2 varastoja Kruununhaassa Helsingin keskustan tuntumassa. Varastot ovat auki 6-23 välillä. Varastotila on varustettu valvontajärjestelmällä tavaroiden turvallisuuden takaamiseksi.

Yhteenveto – Helsinki

Helsingissä on runsaasti pienvarastoja ympäri kaupunkia, joten sopivan varaston voi löytää jopa kotikulmilta. Varastot ovat pääsääntöisesti auki aamusta iltamyöhään, ja aukioloajoissa ei ole suuria eroja vertailun yritysten välillä. Vertailun esimerkkihintojen perusteella Pelican Self Storage tarjoaa edullisimmat varastotilat. Alueelliset erot hintojen välillä Helsingissä voivat toki olla merkittäviä toimipisteiden määrän ollessa suuri ja sijaintien olevan kaukana toisistaan.

Varaston vuokraus – Kuopio

Varaston vuokraus Kuopiossa onnistuu useamman yrityksen kautta. Alla kooste yrityksistä ja esimerkkejä niiden hinnoista.

pienvarastojen vertailu
Varaston vuokraus – Kuopio: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Kuopiossa toimii sekä valtakunnallisesti tuttu firma (Cityvarasto), että muutamia paikallisia toimijoita (esim. Varastokisälli).

Varastokisälli

Varastokisälli on paikallinen toimija Kuopiossa. Sen kautta saa vuokrattua lämpimiä hallivarastoja, puolilämpimiä modulivarastoja sekä lämmittämättömiä konttivarastoja. Lämpimästä hallivarastosta saa vuokrattua 2.5 – 36m2 kokoisia varastokoppeja tarpeensa mukaan. Sisäänpääsy varastotiloihin onnistuu 05.00 – 23.00 välisenä aikana. Turvallisuudesta huolehtii videovalvonta, kulunvalvonta- sekä hälytysjärjestelmä.

Yhteenveto – Kuopio

Cityvaraston ja Varastokisällin toimipisteet sijaitsevat eri puolella Kuopiota (keskusta, Haapaniemi ja Levänen). Hinnoiltaan Varastokisälli on varsinkin esimerkin suurempien varastojen tapauksissa edullisempi valinta.

Varaston vuokraus – Oulu

Varaston vuokrausta Oulussa tarjoaa useampi vuokraaja. Ao. taulukkoon on kerätty lista muutamista toimijoista.

pienvaraston vuokraus oulu
Varaston vuokraus – Oulu: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Oulussa toimii sekä valtakunnallinen varastovuokraaja (Cityvarasto), että pienempiä paikallisia toimijoita (esim. Neliövarasto ja Storago).

Neliövarasto

Neliövarasto toimii paikallisesti Kuopiossa. Sen kautta on tarjolla 1 – 20m2 kokoisia varastoja. Pääsy varastoihin onnistuu 05.00 – 23.00 välisenä aikana. Turvallisuuden takaamiseksi Neliövaraston tiloissa on kameravalvonta ja hälytysjärjestelmä.

Storago

Storago on yksi paikallisista varastovuokraajista Kuopiossa. Sen kautta onnistuu 1 – 8m2 kokoisen varastotilan vuokraus. Varastoihin pääsee kaikkina vuorokauden aikoina (24/7). Tavaroiden turvallisuuden takaamiseksi Storagon toimitiloissa on video- ja kulunvalvontajärjestelmä.

Yhteenveto – Oulu

Cityvaraston, Neliövaraston ja Storagon toimipisteet sijaitsevat eri puolella Oulua (Alppila, Rusko, Korvensuora, Tuira ja Takalaanila). Storagolla on pisimmät aukioloajat (24/7), mutta toki muidenkin toimijoiden aukioloajat (05.00-23.00) varmasti riittävät suurimmalle osalle asiakkaista. Hinnaltaan Neliövarasto on näistä kolmesta vaihtoehdosta vertailun esimerkin tapauksessa edullisin.

Varaston vuokraus – Tampere

Tampereella useampi yritys vuokraa pienvarastoja. Alla muutamia esimerkkejä alueen toimijoista.

varaston vuokraus tampere
Varaston vuokraus – Tampere: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Valtakunnallisista toimijoista Cityvarasto toimii Tampereella. Sen lisäksi varastoja vuokraa pienemmät paikalliset toimijat kuten Rientolan Pienvarastot.

Rientolan Pienvarastot

Rientolan Pienvarastot on paikallinen varastojen vuokraaja Tampereen Lielahdessa. Yritys tarjoaa vuokralle 1-10m2 kokoisia varastoja. Aukioloajat ovat aamu kuudesta ilta kymmeneen.

Yhteenveto – Tampere

Cityvaraston neljän toimipisteen sekä pienten paikallisten toimijoiden myötä Tampereelta voi löytää pienvaraston läheltä kotiasi. Varastot ovat tyypillisesti avoinna yötä lukuun ottamatta. Vertailussa käytetyn esimerkin pohjalta hinnoiltaan edullisin toimija Tampereella on Rientolan Pienvarastot.

Varaston vuokraus – Turku

Varaston vuokraus Turussa onnistuu useamman eri toimijan kautta. Alla olevaan taulukkoon olen sisällyttänyt muutamia esimerkkejä alueen toimijoista.

varaston-vuokraus-turku-vertailu
Varaston vuokraus – Turku: Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 7.11.2021

Yhteenveto – Turku

Turussa toimii molemmat valtakunnalliset toimijat (Cityvarasto ja Pelican varasto). Yritysten toimipisteet ovat eri puolella kaupunkia, mutta muuten palveluissa ei ole suuria eroja. Esimerkin hintavertailussa Cityvarasto vaikuttaa hieman edullisemmalta vaihtoehdolta erityisesti 5-10m2 kokoisten varastojen kokoluokassa.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. Artikkelikuva Unsplash.