Varaston vuokraus edullisesti – vuokrafirmat vertailussa

pienvarasto

Kaipaatko lisää säilytystilaa muuttosi ajaksi? Tarvitsetko lisää varastotilaa harrastusvälineidesi turvallista säilyttämistä varten? Tai tarvitseeko yrityksesi pientä varastoa läheltä toimipistettäsi?

Varaston vuokraus on helppo ja turvallinen tapa saada lisäsäilytystilaa tavaroillesi niin väli- kuin pidempiaikaisestikin. 

Siksi ei ole ihme, että pienvarastojen vuokraus on yleistynyt viime vuosina ihmisten muuttaessa pienempiin asuntoihin lähemmäs kaupungin keskustaa. Harva kuitenkaan haluaa maksaa ylimääräisistä neliöistä asunnossaan. Lisäksi harvoissa kerrostalo- ja rivitaloasunnoissa on riittävästi turvallista, lämmitettyä varastotilaa kausiluonteisten tai harvoin käytettävien, mutta silti tarpeellisten tavaroiden (esim. veneilytarvikkeet, moottoripyörä, polkupyörä, auton renkaat) säilyttämiseksi.

Varaston vuokraus lyhyesti

Varaston vuokrauksen idea on yksinkertainen: varastotilan omistaja (esim. Cityvarasto tai Pelican varasto) vuokraa erikokoisia varastokoppeja, -kaappeja tai talleja sovittuun kuukausihintaan. Vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassaoleva. Varastoissa on yleensä tallentava videovalvonta ja/tai muunlainen turvajärjestelmä luomassa turvaa säilössä oleville tavaroille.

Milloin varaston vuokraus kannattaa?

Pienvaraston vuokraus on hyvä valinta, mikäli haluat harvoin tai kausiluontoisesti käyttämäsi, mutta silti tarpeelliset tavarat turvaan lämmitettyyn varastotilaan kotisi ulkopuolelle. Näin saat helposti lisätilaa kotiisi.

Varaston vuokraus sopii hyvin myös väliaikaiseen säilytystilan tarpeeseen esim. muuton tai remontin ajaksi tai vaikkapa opiskelijavaihdon ajaksi.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon varastoa vuokratessa?

Varastoa vuokratessasi kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:
-Sijainti (lähellä oleva varasto on kätevä, jos siellä tarvitsee käydä usein)
-Hinta (varastojen hinnat voivat vaihdella merkittävästi eri toimijoiden välillä)
-Koko (varastoja on usein tarjolla erikokoisina esim. 1-50m2, mutta usein pieni varasto riittää)
-Aukioloajat (varastoilla on yleensä pitkät aukioloajat ja osa on auki jopa 24/7)

Mikäli tarvitset isompaa autoa tavaroidesi siirtämistä varten, kannattaa katsoa myös lista edullisimmista pakettiautoista alueellasi

Varaston vuokraus – vertailu

Varaston vuokrausfirmat voi karkeasti jakaa valtakunnallisiin ja paikallisiin toimijoihin.

Valtakunnalliset yritykset

Cityvarasto

Cityvarasto on yksi Suomen valtakunnallisesti toimivista varaston vuokrausfirmoista. Sillä on 45 toimipistettä 18 eri kaupungissa ympäri Suomea. Pienvarastoja löytyy useissa eri koissa 1-20m2 väliltä, ja tarvittaessa myös isomman 20-500m2 varastotilan vuokraus onnistuu heidän kauttaan. Cityvaraston varastot ovat asiakkaiden käytettävissä 05.30-24.00 välisenä aikana, ja ovet saa avattua omalla kännykällään. Turvallisuuden takaamiseksi Cityvarasto on varustanut tilansa kameravalvonnalla sekä kulunvalvontajärjestelmällä. Sen kautta on myös mahdollista ostaa erillinen vakuutus tavaroilleen.

Pelican Self Storage

Pelican Self Storage on pohjoismainen varaston vuokrausfirma. Sillä on 14 toimipistettä neljällä eri paikkakunnalla (Espoo, Helsinki, Turku, Vantaa) Suomessa. Pelican Self Storage tarjoaa varastoja useassa eri koossa 1-160m2 väliltä. Varastot ovat auki 05.30-24.00 välisenä aikana. Varastojen turvallisuuden takaamiseksi Pelican varastoissa on kameravaltonta ja turvajärjestelmä. Tavaroilleen voi ottaa myös vakuutuksen Pelican Self Storagen kautta.

Varaston vuokraus – Kuopio

Varaston vuokraus Kuopiossa onnistuu useamman yrityksen kautta. Alla kooste yrityksistä ja esimerkkejä niiden hinnoista.

pienvarastojen vertailu
Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Kuopiossa toimii sekä valtakunnallisesti tuttu firma (Cityvarasto), että muutamia paikallisia toimijoita (esim. Varastokisälli).

Varastokisälli

Varastokisälli on paikallinen toimija Kuopiossa. Sen kautta saa vuokrattua lämpimiä hallivarastoja, puolilämpimiä modulivarastoja sekä lämmittämättömiä konttivarastoja. Lämpimästä hallivarastosta saa vuokrattua 2.5 – 36m2 kokoisia varastokoppeja tarpeensa mukaan. Sisäänpääsy varastotiloihin onnistuu 05.00 – 23.00 välisenä aikana. Turvallisuudesta huolehtii videovalvonta, kulunvalvonta- sekä hälytysjärjestelmä.

Yhteenveto

Cityvaraston ja Varastokisällin toimipisteet sijaitsevat eri puolella Kuopiota (keskusta, Haapaniemi ja Levänen). Hinnoiltaan Varastokisälli on varsinkin esimerkin suurempien varastojen tapauksissa edullisempi valinta.

Varaston vuokraus – Oulu

Varaston vuokrausta Oulussa tarjoaa useampi vuokraaja. Ao. taulukkoon on kerätty lista muutamista toimijoista.

pienvaraston vuokraus oulu
Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 13.-14.11.2021

Oulussa toimii sekä valtakunnallinen varastovuokraaja (Cityvarasto), että pienempiä paikallisia toimijoita (esim. Neliövarasto ja Storago).

Neliövarasto

Neliövarasto toimii paikallisesti Kuopiossa. Sen kautta on tarjolla 1 – 20m2 kokoisia varastoja. Pääsy varastoihin onnistuu 05.00 – 23.00 välisenä aikana. Turvallisuuden takaamiseksi Neliövaraston tiloissa on kameravalvonta ja hälytysjärjestelmä.

Storago

Storago on yksi paikallisista varastovuokraajista Kuopiossa. Sen kautta onnistuu 1 – 8m2 kokoisen varastotilan vuokraus. Varastoihin pääsee kaikkina vuorokauden aikoina (24/7). Tavaroiden turvallisuuden takaamiseksi Storagon toimitiloissa on video- ja kulunvalvontajärjestelmä.

Yhteenveto

Cityvaraston, Neliövaraston ja Storagon toimipisteet sijaitsevat eri puolella Oulua (Alppila, Rusko, Korvensuora, Tuira ja Takalaanila). Storagolla on pisimmät aukioloajat (24/7), mutta toki muidenkin toimijoiden aukioloajat (05.00-23.00) varmasti riittävät suurimmalle osalle asiakkaista. Hinnaltaan Neliövarasto on näistä kolmesta vaihtoehdosta vertailun edullisin.

Varaston vuokraus – Turku

Varaston vuokraus Turussa onnistuu useamman eri toimijan kautta. Alla olevaan taulukkoon olen sisällyttänyt muutamia esimerkkejä alueen toimijoista.

varaston-vuokraus-turku-vertailu
Hinnat tarkastettu yritysten nettisivuilta 7.11.2021

Yhteenveto

Turussa toimii molemmat valtakunnalliset toimijat (Cityvarasto ja Pelican varasto). Yritysten toimipisteet ovat eri puolella kaupunkia, mutta muuten palveluissa ei ole suuria eroja. Hintavertailussa Cityvarasto vaikuttaa hieman edullisemmalta vaihtoehdolta erityisesti 5-10m2 kokoisten varastojen kokoluokassa.

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä. Artikkelikuva Unsplash.