Kodin hälytysjärjestelmä – Vertailussa eri vaihtoehdot

kodin halytysjarjestelma

Haluatko suojata kotisi tai vapaa-ajan asuntosi murtovarkailta? Haluatko turvaa tulipalojen tai vesivahinkojen varalle?

Kodin hälytysjärjestelmä voisi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Järjestelmät tuovat turvaa mm. asuntomurtojen, vesivahinkojen sekä tulipalojen varalle ja siten lisäävät mielenrauhaa asunnon omistajalle.

Kodin hälytysjärjestelmien kirjo on suuri, ja hälytyslaitteita on saatavilla kuukausimaksullisina palveluina, valmiina tuotepaketteina sekä yksittäisinä erillisinä hälytyslaitteina.

Kuukausimaksullinen kodin hälytysjärjestelmä

Kuukausimaksullinen kodin hälytysjärjestelmä myydään usein palveluna, jossa kuukausimaksua vastaan asiakkaan asuntoa valvotaan etänä hälytysjärjestelmän kautta. Vahingon sattuessa palvelua tarjoavan yrityksen vartija tarvittaessa saapuu paikalle selvittämään tilannetta tai hälyttää apua.

Palveluun kuuluu valittu määrä kodin hälytyslaitteita (liiketunnistin, valvontakamera, vesivuotoilmaisin, savuilmaisin, jne.). Laitteet asennetaan palveluntarjoajan toimesta. Laitteita ei kuitenkaan saa omakseen, vaan ne joudutaan palauttamaan, jos palvelun haluaa lopettaa jossain vaiheessa.

Mitä maksaa?

Palvelun hinta koostuu yleensä palvelun aloitusmaksusta (kertamaksu) sekä kuukausimaksusta. Maksujen suuruus riippuu yleensä mm. valittujen hälytyslaitteiden määrästä. Myös palveluntarjoajien välillä voi olla merkittäviä hintaeroja.

Suuntaa antavana esimerkkinä kuukausihinnasta toimivat Sector Alarm ja Verisure -yritysten kuukausimaksujen alkaen hinnat tekstin kirjoitushetkellä (8/2022):
Sector Alarm -yrityksen aloituspaketti maksoi 49,90€/kk
Verisure -yrityksen paketti alkaen 1,5€/päivä, eli noin 45€/kk

Esimerkin pakettien sisältö saattaa poiketa toisistaan ja siten yo. kuukausihinnat eivät välttämättä ole keskenään vertailukelpoisia.

Kenelle sopii?

Kuukausimaksullinen kodin hälytysjärjestelmä sopii kuluttajille, jotka haluavat lisäsuojaa asuntoonsa vartiontipalvelun muodossa. Hälytyksen sattuessa yritys voi lähettää vartijan paikalle katsomaan tilannetta tai tarkastaa tilanteen etänä valvomosta videon välityksellä.

Mistä löytää?

Kuukausimaksullista palvelua tarjoavat mm. seuraavat yritykset:
Sector Alarm
Verisure

Kuukausimaksuton kodin hälytysjärjestelmä

Vaihtoehtona kuukausimaksulliselle palvelulle on ostaa kodin hälytysjärjestelmä omaksi. Kodin hälytysjärjestelmiä voi ostaa joko valmiina räätälöityinä pakettiratkaisuina alan yrityksiltä tai vaihtoehtoisesti ostaa haluamansa hälytyslaitteet erikseen.

Valmiita hälytysjärjestelmien pakettiratkaisuja on tarjolla sekä asennuksen kanssa että ilman asennusta.

Mitä maksaa?

Kodin hälytysjärjestelmän hinta riippuu hyvin paljon valittujen hälytyslaitteiden (liiketunnistin, valvontakamera, vesivuotoilmaisin, savuilmaisin, jne.) määrästä. Lisäksi laitteiden asennuksesta saattaa joutua maksamaan erikseen, mikäli asennusta ei halua tehdä itse.

Suuntaa antavana esimerkkinä voi käyttää Turvalaitekauppa ja Kotihälytin -yritysten peruspakettien hintoja tekstin kirjoitushetkellä (8/2022):
Turvalaitekauppa -yrityksen “AJAX StarterKit 2 Lite” -paketti maksoi 365€
Kotihälytin -yrityksen “Avaimet käteen” -paketti maksoi 357,6€

Kenelle sopii?

Kuukausimaksuton kodin hälytysjärjestelmä on hyvä vaihtoehto, mikäli haluat lisää turvaa asuntoosi murtojen, vesivuotojen ja tulipalojen varalta kohtuulliseen hintaan. Ostaessasi hälytyslaitteet saat ne myös omaksesi toisin kuin kuukausimaksullisissa palveluissa, joissa ikään kuin vuokraat laitteita palveluntarjoajalta.

Mistä löytää?

Yksittäisiä hälytyslaitteita on saatavilla ihan perinteisissä elektroniikkakaupoissa (Gigantti, Verkkokauppa.com, jne.). Mikäli haluat kokonaisvaltaisemman hälytysjärjestelmän ja asiantuntevaa tukea sen valintaan, kannattaa myös tutustua alan erikoisliikkeisiin. Alla on muutamia esimerkkejä kodin hälytysjärjestelmien myyjistä Suomessa:
Fiksutekniikka
Kotihälytin
Suomen turvatuote
Turvalaitekauppa

Huom. artikkelin tiedot perustuvat omaan parhaaseen ymmärrykseen mainittujen yhtiöiden palveluista. Palveluiden ehdot ja itse palvelut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten suosittelen aina tarkastamaan ajankohtaiset tiedot palveluista ja palvelujen ehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.